Marantz on esitellyt uuden PM7000N -verkkovahvistimen. Kyseessä on valmistajan ensimmäinen diskreetti, integroitu vahvistin korkearesoluutioisilla striimausmahdollisuuksilla.

Käytössä on Marantzin ja Denonin HEOS -monihuonealusta, josta löytyvät suoratoistopalveluista esimerkiksi Spotify, Deezer, Tidal ja Amazon Music sekä nettiradio. Järjestelmä tukee PCM-toistoa 24 bitin ja 192 kilohertsin laadulla sekä 5,6 megahertsin DSD-toistoa. Langaton toisto onnistuu myös AirPlay 2:n Spotify Connectin ja Bluetoothin voimin.

Fyysisistä liitännöistä tarjolla on neljä analogista sisääntuloa, joista yksi on levysoittimelle, kaksi optista, koaksiaalinen ja USB. Digiliitäntöjen avulla pystyy herättämään vahvistimen, kun se havaitsee audiosignaalin. Television kaukosäätimen voi ohjelmoida hallitsemaan vahvistimen perustoimintoja.

Esivahvistimen luvataan tarjoavan poikkeuksellisen hyvän signaali-kohinasuhteen, ja siinä on elektroninen äänenvoimakkuudensäädin. Lähtöinä on yksi pari analogisia sekä subbariliitäntä säädettävällä alipäästösuotimella. Tehoa luvataan 60 wattia kahdeksan ohmin ja 80 wattia neljän ohmin kuormalla.

Signaalin tarkkuutta on pyritty parantamaan ja häiriöitä vähentämään eristämällä digitaalisen piiristön omaan koteloonsa. Tarjolla on myös Pure Mode, joka poistaa USB:n, Wi-Fin ja Bluetoothin käytöstä ja tarjoaa puhdasta analogista toistoa.

Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa. Ainakin joillain markkinoilla vahvistin tulee markkinoille marraskuun puolivälissä.

www.marantz.fi