McIntosh on julkistanut XRT1.1K -kaiuttimen, joka on pienempi versio XRT2.1K -kaiuttimesta ja on helpompi sijoittaa erilaisiin tiloihin. Varsinaisesta kompaktikaiuttimesta ei ole edelleenkään kyse, vaikka pituudesta on pätkäisty pois 35 senttimetriä ja painoa tiputettu 78 kiloa.

Kyseessä on neliteinen refleksikaiutin, jossa elementit ovat linjasäteilijä-tyyppisesti sijoiteltuja tasaisen ja leveän äänikuvan ja hyvän stereokuvan aikaansaamiseksi. Valmistaja lupaa, että lähellä kaiuttimia kuuntelevat eivät joudu kärsimään äärimmäisen suurista äänenvoimakkuuksista, sillä suurin osa elementeistä on suunnattu kauemmas.

Elemettejä on peräti 70 kappaletta, joista neljä on 6,5 tuuman bassoelementtejä, kaksi 6,5 tuuman alakeskialue-elementtejä, 24 kahden tuuman yläkeskialue-elementtejä ja 40 on 0,75 tuuman diskanttielementtejä. Elementit ovat samat kuin XRT2.1K:ssa. Basso- ja alakeskiäänielementtien kartiota kuvataan jäykiksi mutta kevyiksi ja ne ovat pitkäiskuisia. ja niille on kookas kotelo.

Jakosuotimien suunnittelussa on pyritty tasaiseen vasteeseen koko kuultavalla taajuusalueella. Komponenttien lineaarisuuteen on kiinnitetty huomiota myös kovaa soitettaessa, jolloin säröytymisen pitäisi olla vähäistä. Kaiutinliitäntöinä ovat valmistajan omat Solid Cinch -terminaalit, joiden luvataan ehkäisevän johtojen löystymistä. Liitännät mahdollistavat kolmoisjohdotuksen tai kolmen vahvistimen käytön.

Kotelointi on viimeistelty seitsemällä kerroksella korkeakiiltoista pianolakkaa. Yksityiskohdissa on käytetty harjattua, mustaa alumiinia. Grillit ovat magneettikiinnitteiset. Alaosa kaiuttimesta on valmistettu alumiinista ja lasista. Sen McIntosh-logo on valaistavissa. Pohjassa on neljä säädettävää ja eristävää jalkaa.

Kaiuttimien toimitukset alkavat marraskuussa. Hintaa Suomessa ei ole vielä tiedossamme, mutta Yhdysvalloissa sen hinta on 60 tuhatta dollaria parilta.

www.mcintoshlabs.com

www.neby.fi