Japanilainen highend-valmistaja Melco on esitellyt kaksi uutta digitaalista musiikkisoitin/serveriä. Toinen niistä on edullisimman pään soitin ja toinen taas lippulaivamalli.

N10 on lippulaivamalli koostuu kahdesta alumiinikoteloon pakatusta laitteesta. Toinen niistä sisältää liitännät ja äänenprosessointielektroniikan, oled-näytön ja neljä hallintanäppäintä. Etupaneelissa on yksi usb-liitäntä ja takana kaksi. Ethernet-liitäntöjä on kaksin kappalein, joista toinen on lan-yhteyttä varten ja toinen suoran yhteyden luomiseksi soittimeen.

Toisessa yksikössä taas on virtalähde, jonka kerrotaan olevan lineaarinen ja vähäkohinainen. Tämän ratkaisun Melco lupaa auttavan melusaasteen ja muuntajan värinöiden eristämisessä, minkä lisäksi kohinan kimppuun on käyty myös suotimilla.

Usb-liitännällä varustettu dac pystyy 32 bitin ja 384 kilohertsin pcm-toistoon tai kahdeksankertaiseen dsd-laatuun. Molemmat laitteet ovat mitoiltaan saman kokoisia kuin Melcon D100 -cd-pyöritin ja usb-toiminen E100-kovalevyasema, jolla voi tuplata laitteen sisäisen kolmen teratavun muistin. Euroopan hinnaksi on ilmoitettu 7 500 euroa.

N100 taas on edullisin malli, jossa on kahden teratavun sisäinen muisti. N10-mallista poiketen se koostuu vain yhdestä laitteesta. Sen muistitila on niin ikään laajennettavissa usb-kovalevyn avulla. Usb-liitäntöjä on kolme ja ethernet-liitäntöjä kaksi. Myös dac yltää samoihin lukemiin. Hallinta tapahtuu etupaneelista, Melcon sovelluksella tai yhteensopivalla kaukosäätimellä. Euroopan hinnaksi on ilmoitettu 2 000 euroa. Valmistajan mukaan soitin tulee saataville tämän kuun lopussa.

Tarkemmat hinnat ja aikataulut Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

www.melco-audio.com

www.highendstudio.fi