Microsoft julkisti yllättäen vastamelukuulokkeet uusien Surface-tietokoneiden ohella. Niiden langaton yhteys toimii bluetoothin kautta, ja lisäksi mukana tulee johto langallista kuuntelua varten. Kuulokkeille Microsoft lupaa 15 tunnin akunkeston vastamelutoiminnon ollessa päällä. Latausliitäntänä on usb-c. Pikalatauksen avulla saa viidessä minuutissa tunnin lisäaikaa, ja täyden latauksen luvataan onnistuvan kahdessa tunnissa.

Vasemman kuulokekupin reunoilta pyörittämällä pystyy säätämään vastamelutoiminnon voimakkuutta 13 tasolla. Äänenvoimakkuus taas säätyy oikeanpuoleisen kupin reunoilta. Kuulokkeet osaavat pysäyttää toiston ja jatkaa sitä automaattisesti. Äänentoistosta huolehtivat 40 millimetrin kokoiset Free Edge -elementit.

Surface Headphones -kuulokkeilla voi puhua myös hands free -puheluita. Puhumista varten on neljä suuntaavaa mikrofonia. Toiset neljä on puolestaan vastamelutoimintoa varten. Kuulokkeiden kaveriksi on tulossa myös sovellus esimerkiksi äänen räätälöintiä varten.

Kuulokkeet saapuvat aluksi ainoastaan Yhdysvaltojen markkinoille 350 dollarin hintaan tämän vuoden puolella. Värivaihtoehtona on platina.

Julkistus on rohkea liike Microsoftilta, sillä 400 euron vastamelukuulokkeissa kilpailu on kovaa. Siihen kuuluvat esimerkiksi Bose QuietComfort 35 II ja vastikään julkistettu Sony WH-1000XM3, jotka molemmat tarjoavat vakuuttavaa melunsuodatusta. Surface Headphones -kuulokkeiden julkistaminen saattaa selittyä sillä, että ne tukevat Microsoftin omaa Cortana-puheavustajaa, jolla on kirittävää suositumpien kilpailijoidensa kuten Amazonin Alexan tai Google Assistantin markkinaosuuksissa.

www.microsoft.com