Suomalaisen rockin väriläiskän Hanoi Rocksin vuonna 1981 julkaistu debyytti Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks teki homman kerralla selväksi, mutta se julkaistiin tuoreeltaan vain Suomessa ja Ruotsissa. Seuraavan vuoden kakkoslevyyn Oriental Beatiin ladattiin suuria odotuksia, aikaa ja vaivaa, mutta kaikki ei mennyt kuten piti.

Levy äänitettiin Lontoossa Peter Wooliscroftin voimin. Näkemykset eivät kohdanneet muun muassa Talk Talkia, Orchestral Manouvres in the Darkia ja Peter Gabrielia tuottaneen velhon kanssa ja miksaus ei tyydyttänyt bändiä. Muutakaan vaihtoehtoa ei ollut, sillä levy-yhtiöltä loppuivat rahat ja masternauhat katosivat.

40 vuotta myöhemmin master-nauhat löytyivät yllättäen Universalin holveista, jolloin uusi miksaus tuli mahdolliseksi. Siitä vastaa E-Studion Petri Majuri. Bändi on ollut mukana kuuntelemassa, että lopputulos vastaa vihdoin heidän näkemystään. Uudelleenäänityksiä ja sampleja ei ole käytetty.

Svart Records julkaisee levyn tämän viikon perjantaina 17. maaliskuuta. Sen nimibiisi on jo kuunneltavissa suoratoistopalveluista. Sinistä vinyyliä painetaan 500 kappaleen rajoitettu painos. Sen ennakkotilaushinta on 29 euroa. Myös punaisen version painos on rajattu, mutta painosmäärää ei ole kerrottu. Sen hinta on 28 euroa. Musta vinyyli maksaa 26 euroa ja se ei ole rajoitettu painos. 15 euron cd-painos ei ole saatavilla Skandinaviassa.

svartrecords.com