MoFi Electronics on esitellyt uudet SourcePoint 10 -kaiuttimet. Kaiuttimien kehittelyyn on käytetty aikaa puolitoista vuotta. Suunnittelua on johtanut Andrew Jones, jonka ansiolistalta löytyy aikaisemmin KEF, Infinity, Pioneer, TAD ja ELAC. Tavoitteena on hänen mukaansa ollut suunnitella hintaansa selvästi parempaa äänenlaatua ja kokemusta tarjoavat kaiuttimet. Myös ulkonäön puolesta SourcePoint 10:n on tarkoitus erottua joukosta.

Kaiuttimia varten on kehitelty 10 tuuman kosentrinen elementti, mikä on ollut aikaisemmissakin kaiutindesigneissa Jonesin tavaramerkki. Kuitenkin kolmitien sijaan tällä kertaa on päädytty kaksitieratkaisuun suuremmalla elementillä. Bassoelementin kartiossa on päädytty eksoottisempien materiaalikokeilujen jälkeen paperiin.

Diskanttina on 1,25 tuuman pehmytdome, ja jakotaajuutena on 1,6 kilohertsiä. Se on varustettu aallonohjaimella. Elementeissä on päädytty kuukausia kestäneiden simulointien jälkeen Twin-Driveksi kutsuttuun magneettijärjestelmään, jonka luvataan luovan symmetrisen magneettikentän. Jonesin mukaan elementtien moottoreissa on kriittisen tärkeää minimoida särö, jotta ne eivät loisi ylimääräisiä taajuuksia alkuperäisen signaalin ulkopuolelta. Tuloksena on valmistajan mukaan poikkeuksellisen selkeää soundia.

Kotelossa on kahden tuuman paksuinen etubaffeli, ja sen suunnittelussa on pyritty vähentämään diffraktiota. Muut seinämät ovat tuuman paksuista MDF:ää, ja kotelo on tilavuudeltaan 50 litraa. Sisuksissa on käytetty ekstrarimoitusta ja ulkopuoleltaan kaiutin on päällystetty viilulla. Viimeistelyvaihtoehdot ovat pähkinäpuu ja mustasaarni. Toiston ilmoitetaan yltävän alimmillaan 42 hertsiin ja kaiuttimen herkkyydeksi kerrotaan 91 desibeliä. Impedanssi on 8 ohmia.

Hintaa MoFi SourcePoint 10 -kaiuttimilla on 4 999 euroa parilta. Ne tulevat saataville joulukuussa.

mofielectronics.com

kruunuradio.fi