Audioshop Ratilainen on ryhtynyt ruotsalaisen Moonriver Audion tuotteiden maahantuojaksi. Valikoimiin on tulossa ensiksi integroitu Model 404 -vahvistin, joka yhdistää hienostuneesti alumiinia ja pähkinäpuuta. Sen luvataan soveltuvan kaikenlaisen musiikin toistoon ja kaivavan esille hienoimmatkin yksityiskohdat.

Etupaneelissa on toistolähteen valitsin, tape monitor -tasonsäätö, kanavatasapainon säätö, ja äänenvoimakkuuden säädin ALPSin potentiometrillä. Kytkimistä voi himmentää valaistuksen ja valita stereo- ja monotilan välillä. Takaa löytyy neljä linjatasoista sisääntuloa, joista yksi on tarvittaessa phono-käytössä ja toinen usb-käytössä. Lähtöinä on kaiutinliitäntöjen ohella preamp-ulostulot ja nauhuriluuppi.

Halutessaan laitteeseen voi hankkia phono-etuasteen levysoittimen liittämistä varten sekä usb-dacin. Phono-etuasteeksi voi valita sekä moving magnet -että moving coil -tyyppisille äänirasioille soveltuvan tai pelkän mm-etuasteen. Usb-dacissa on käytetty AKM 4490 -piirejä, jotka yltävät 384 kHz näytteenottotaajuuteen.

Esivahvistimessa on käytetty pelkästään valikoituja erilliskomponentteja. Signaaliteissä on panostettu lyhyyteen häiriöiden minimoimiseksi ja kytkimissä on käytetty releitä. Pääteasteessa on panostettu toistokaistaan, joka yltää 10 hertsistä 50 kilohertsiin, ja minimaaliseen säröön.

Vahvistin on toteutettu kaksoismonorakenteella. Virtalähde on myös mitoitettu kapasiteetiltaan valmistajan mukaan joka tilanteeseen riittäväksi. Tehoksi ilmoitetaan 2 x 50 wattia kahdeksan ohmin kuormalla.

Hintaa vahvistimella on 2 990 euroa.

www.moon­ri­ve­rau­dio.com

www.au­di­os­hop.fi