Motorola on esitellyt Moto Z3 -lippulaivapuhelimen. Z3:n näyttö on 6,01 tuuman kokoinen ja se on toteutettu amoled-tekniikalla. Näytön resoluutio on 2160 x 1080 pikseliä. Reunat uutuudessa ovat hyvin ohuet. Monesta nykypuhelimesta tuttua lovea näytössä ei kuitenkaan ole.

Ainakaan paperilla uutuus ei ole aivan kilpailukykyinen Android-lippulaivapuhelimiin verrattuna. Järjestelmäpiirinä on viimevuotisten huippupuhelimien Snapdragon 835, kun useimmissa tämänvuotisissa malleissa on Snapdragon 845 -piiri. Tosin hintakin on merkittävästi edullisempi kuin vaikkapa Samsungin tai Applen huippumalleissa. Ram-muistia on neljä gigatavua ja tallennusmuistia 64 gigatavua. Se on laajennettavissa sd-kortin avulla enimmillään kahden teratavun kokoiseksi.

Takana on 12 megapikselin kennoilla varustettu kaksoiskamera, joista toinen on värillinen ja toinen monokromikennolla. Valovoima takakameroissa on f/1,7 ja tarkennus hoituu laserin avulla. Etupuolella on kahdeksan megapikselin kennolla varustettu kamera. Sen valovoima on f/2,0 ja linssinä on laajakulmalinssi.

Z3:ssa on 3 000 milliampeeritunnin akku. Lataaminen tapahtuu usb-c-portin avulla. Puhelin tukee TurboPower-latausta, joka antaa 15 minuutin latauksella peräti kahdeksan tuntia lisää käyttöaikaa. Kuulokeliitäntää ei ole, mutta mukana tulee adapteri, jonka avulla myös perinteisellä liitännällä varustetut kuulokkeet pystyy liittämään puhelimeen.

Merkittävämpi uudistus on tuleva lisäkuori, joka tukee 5G-yhteyksiä. Kyseisellä yhteydellä varustettuja puhelimia ei vielä juuri ole markkinoilla. Se tarjoaisi periaatteessa 1,5 gigatavun tiedonsiirtonopeuden sekunnissa. Kuori on näillä näkymin markkinoilla ensi vuoden puolella. Käyttöjärjestelmänä on Android 8.1 Oreo.

Yhdysvalloissa puhelimen julkaisu on 16. elokuuta ja sikäläinen hinta on 480 dollaria. Muiden maiden aikataulut ja hinnat eivät ole vielä tiedossa.

www.motorola.com