Motorola on julkistanut Z3 Play -älypuhelimen. Keskihintaluokkaan sijoittuva malli tukee Z-sarjan erikoisuutta eli Moto Mods -lisäkuoria, mitä varten puhelimen takaosassa on liitäntänastat. Vaihdettavilla kuorilla puhelimeen saa lisäominaisuutena esimerkiksi lisää akunkestoa, projektorin, tukevampaa äänentoistoa tarjoavat kaiuttimet ja Polaroid-tulostimen.

Puhelimessa on kaksoiskamera, jossa on 12 megapikselin pääkamera f/1,7 -aukolla ja viiden megapikselin kakkoskamera. Pääkamerassa on vaiheentunnistukseen perustuva automaattitarkennus. Etupuolella taas on kahdeksan megapikselin selfie-kamera f/2,0 valovoimalla. Takakameralla onnistuu videokuvaus 4K- ja 1080p-tasoisena 30 fps nopeudella ja 720p-tasoisena 120 fps -nopeudella. Etukameralla puolestaan voi ottaa 1080p / 30 fps -videota. Lisäominaisuutena on Cinemagraph-kuvaus, jossa voi laittaa osan pysäytyskuvasta liikkumaan.

Aiempaa suurempi ja kuvasuhteeltaan pitkämäisempi amoled-näyttö valtaa nyt suuremman osan etuosasta. Kokoa sillä on 6,01 tuumaa ja kuvasuhde on 18:9. Näyttö on varustettu Gorilla Glass 3 -lasilla. Sormenjälkilukija on siirretty puhelimen kylkeen lukituspainikkeen yhteyteen. Takaseinämä on nyt lasia, kun taas sivuilta puhelin on alumiininen. Akun lataus tapahtuu usb-c-liitännällä 15 watin pikalatauksella. Kapasiteettia sillä on 3 000 milliampeerituntia. Kuulokeliitäntää puhelimessa ei ole. Mikrofoneja puhelimessa on neljä.

Järjestelmäpiiri on nyt Snapdragon 636, joka on 30 prosettia tehokkaampi kuin Z2-mallin Snapdragon 626. Ram-muistia on neljä gigatavua. Tallennustilaa on versiosta riippuen 32 tai 64 gigatavua. Lisätilaa voi hankkia microSD-muistikorttipaikan avulla. Käyttöjärjestelmänä on Android 8.1 Oreo.

Puhelin saapuu kauppoihin ympäri maailman tässä kuussa. Suomessa saataville tulee myös Moto Z3 Power Edition, jonka mukana tulee lisäakulla varustettu Moto Power Pack -kuori. Suomen hintaa ei ole vielä ilmoitettu.

www.motorola.com/fi