Suoratoistopalveluiden perustason äänenlaatu riittänee listahittien kuunteluun puhelimesta bluetoothin kautta nappikuulokkeilla, mutta yhä useampi vaatii parempaa äänenlaatua.
Tähän markkinarakoon ovat syntyneet mm. Tidal, Qobuz ja Deezer Hifi -suoratoistopalvelut, joissa musiikkia voi kuunnella mahdollisimman korkeatasoisina tallenteina. Myös alan markkinajohtaja Spotifyn on luvannut tuoda vastaavan “Hifi”-palvelun saataville tämän vuoden (2021) lopulla. Näistä Tidal ja Deezer Hifi ovat saatavana Suomessa.

Nyt vaihtoehdot kasvavat kun myös Qobuz tulee Suomeen.

Rans­ka­lai­nen suo­ra­tois­to- ja la­taus­pal­ve­lu Qo­buz on saa­pu­nut huh­ti­kuus­sa Suo­meen ja mui­hin Poh­jois­mai­hin. Ti­da­lin ta­voin pal­ve­lu tar­jo­aa käyt­tä­jil­leen 24 bi­tin ja 192 ki­lo­hert­sin flac-tie­dos­to­ja sekä mo­ni­puo­lis­ta toi­mi­tuk­sel­lis­ta taus­ta­tie­toa mu­sii­kis­ta ja ar­tis­teis­ta.

Vuonna 2007 perustettu ranskalainen Qobuz on ollut korkealaatuisen äänen edelläkävijä lataus- ja suoratoistopalveluissa, sil­lä se oli en­sim­mäi­siä pal­ve­lu­ja, joka pois­ti vah­vas­ti pa­ka­tut au­di­o­tie­dos­to­muo­dot va­li­koi­mas­taan. Qo­buz ei käy­tä MP3-ta­son ää­nen­laa­tua ei­kä si­joi­ta mai­non­taa mu­sii­kin lo­maan.
Palvelu on alunperin suunniteltu täyttämään vaativimmankin musiikin ystävän ja audiofiilin tarpeet. Qobuz tarjoaa musiikin lisäksi myös runsaasti toimituksellista sisältöä, jonka tuotannosta vastaa oma ammattitoimittajien tiimi. Yli 500 000 artikkelia kokoavat palveluun laajan kattauksen artistien esittelyjä, albumiarvosteluja ja haastatteluja. Qobuzin mukaan he ovat alan markkinajohtaja Hi-Res -tason musiikissa yli 70 miljoonan kappaleen valikoimallaan. Qobuz on saanut myös Japan Audio Societyn (JAS) Hi-Res -sertifikaatin.

Qobuz panostaa myös paikallisen musiikin ja toimituksellisen sisällön tuomiseksi mukaan palveluun. Jo nyt palvelussa on mukana yli 100 uutta soittolistaa pohjoismaisilta artisteilta.

Palvelun hinnat suoratoistosopimuksella alkaen 14,99 euroa/kk.

Lisätietoja: www.qobuz.com