Seikkailuhenkinen löytää kirppiksiltä välillä vinyylilevyjä, jotka eivät ole koskaan löytäneet tietään cd-muotoon saati digitaalisiin musiikkikauppoihin.

Usein löydöt ovat huteja, välillä helmiä, useimmiten jotain siltä väliltä. Silti levyllä on vähintäänkin kyseenalaista kulttuuriarvoa, joskus jopa rahallista. Vinyylit kuluvat, joten rakkaintaan ei mieluusti altistaisi levyneulan raapimiselle, vaikka ikävä vaivaisi joka päivä.

Aiemmin ratkaisuna on ollut digitoida levy tietokoneelle. Nyt on olemassa myös mobiili ratkaisu. Convert Technologies on julkaissut Android-sovelluksen, jonka avulla on mahdollista äänittää vinyylinsä puhelimen muistiin. Vinyl Recorder -sovelluksen pystyy nyt lataamaan Google Play -sovelluskaupasta.

Vinyylien siirtämiseen tarvitaan sovelluksen lisäksi usb-levysoitin ja adapteri puhelimeen liittämistä varten. Sitten tarvitseekin valmistajan mukaan vain nostaa neula uralle ja painaa sovelluksessa punaista nappia. Ohjelma hakee raidan tiedot Gracenote-tietokannasta ja täydentää ne 16-bittisen ja 48 kilohertsisen flac-tiedoston metadataan. Siirron jälkeen kappaleet tulevat saataville sovelluksen musiikkikirjastoon ja puhelimen omaan kirjastoon.

Itse sovellus on ilmainen, mutta kappaleiden konvertoinnista täytyy kaivaa kuvetta. Maksu hoituu sovelluksesta ostettavien krediittien kautta. Mitä enemmän krediittejä ostaa, sitä edullisemmaksi se tulee. Halvimmillaan kappale siirtyy digiksi vajaan 12 pencen edestä. Kuten valmistaja ilmoittaa, se on selvästi halvempaa kuin saman äänitteen ostaminen digimuotoisena. Äänenlaadun voi tarkistaa ilmaiseksi puolen minuutin klipistä.

Tällä hetkellä sovelluksesta on vain Android-versio, mutta yhtiön sivuilta voi tilata muistutuksen, kun iOS-versio on saatavilla.

www.convert-av.com