Nokialta huhutaan olevan tulossa lähiaikoina maailmanmarkkinoille uusia puhelimia. Kaksi edullisempaa mallia ilmestyisivät mahdollisesti jo tässä kuussa, kun taas kahta huhutaan syksyn katalogiin.

Kiinassa Nokia X6 -nimellä kaupiteltava puhelin olisi myynnissä muualla Nokia 6.1 Plus -nimellä. Sen arvellaan Phone Arenan tietojen mukaan ilmestyvän heinäkuun 19. päivä Hong Kongissa. Näyttö on 5,8 tuuman kokoinen ja se varustettu lovella. Suoritin on Snapdragon 636 ja Kiinan markkinoilla myyntiin tulevassa versiossa on kuuden gigatavun ram-muisti sekä 64 gigatavun tallennustila. Käyttöjärjestelmänä on Android One, eli tuleva Android P -käyttöjärjestelmä olisi luultavasti tulossa puhelimelle pian.

Nokia X5 taas olisi Kiinan ulkopuolella Nokia 5.1 Plus, ja GSM Arenan mukaan sen julkistuksen arvellaan olevan jo 11. heinäkuuta. Tiedossa on, että suorittimen kellotaajuus on 2.0 gigahertsiä. Ram-muistin koko olisi versiosta ja mahdollisesti myös markkinoista riippuen 3 Gt, 4 Gt tai 6 Gt. Tallennustilaa olisi 32 Gt tai 64 Gt. Lovella varustetun näytön koko olisi 5,86 tuumaa ja kuvasuhde olisi 19:9.

Huhuissa on GSM Arenan mukaan ollut myös Qualcomm Snapdragon 710 -suorittimella varustettu puhelin, joka olisi mahdollisesti 7 Plus -mallin seuraaja. Suoritin kuuluu tänä vuonna esiteltyyn 700-sarjaan, joka toisi tekoälytoimintoja ylemmän keskiluokan puhelinmalleihin.

Sitkeästi huhutaan myös uudesta lippulaivamallista, jossa olisi Snapdragon 845 -huippupiiri, LG:n valmistama oled-näyttö, Android P -käyttöjärjestelmä, huippuluokan kamera ja näyttölasin alle sijoitettu biometrinen sensori. Niille mahdollinen ilmestymisajankohta voisi olla elo-syyskuun vaihteessa vietettävä IFA 2018, jossa perinteisesti esitellään useita syksyn puhelinmalleja.