Lyngdorf esitteli Amsterdamin ISE-tapahtumassa prototyyppiä uudesta d-luokan vahvistimestaan. MXA-8400:ssa on kahdeksan kanavaa, joista jokainen tuottaa 400 wattia jatkuvaa tehoa neljän ohmin kuormalla. Maksimiteho on yhteensä 3,2 kilowattia.

Vahvistimen lupaillaan olevan välinpitämätön taajuuden, äänentason ja kuorman vaihteluista, jopa siinä määrin, että valmistajan mukaan laitteen hyvyyttä on vaikea mitata parhaallakaan testikalustolla. Lyngdorf lupaa harmonisen kokonaissärön jäävän koko 20–20000 hertsin kaistalla enimmillään 0,00015 prosentin tasolle 100 watin teholla ja neljän ohmin kuormalla. Myös keskeismodulaatiosärön luvataan jäävän selvästi alhaisemmaksi kuin muilla.

Tavoitteena on ollut, että päätevahvistin ei väritä alkuperäistä signaalia lainkaan. Lyngdorfin mukaan siinä on onnistuttu paremmin kuin missään muussa vahvistimessa. Valmistaja kuitenkin myöntää, että särölukemat eivät kerro koko totuutta, joten soundiinsa vaikkapa lämpöä kaipaavat voivat hankkia esimerkiksi putkietuvahvistimen. Vahvistinteknologian taustalla on Purifi Audio, jonka perustajiin kuuluu Peter Lyngdorf.

www.lyngdorf.com

www.tur-pex.com