DPreview-kamerasivu on saanut Nikonilta virallisen tiedon, että yhtiö kehittää uusia peilittömiä tuotteita. Niiden luvataan rakentuvan Nikonin vahvuuksille ja tarjoavan asiakkaiden vaatimuksia vastaavaa suorituskykyä. Erikseen mainitaan optiikan suorituskyky, kuvankäsittelytekniikka, kestävyys ja toiminta.

Nikonin johtajan haastattelu vihjasi jo aikaisemmin samaan suuntaan. Silloin hän mainitsi, että yhtiön pitäisi kilpailla keskisarjan ja ammattilaistason kameroiden kärkisijoista.

Ensimmäiset peilittömät kamerat ilmestyivät Panasonicin ja Olympuksen Micro Four Thirds -järjestelmään vuonna 2008. Sen jälkeen lukuisat kilpailijat, kuten Sony ja Fujifilm, ovat liittyneet kilpaan menestyksekkäästi. Suuren harrastajasuosion lisäksi peilittömät ovat viime vuosina vähitellen alkaneet saada käyttäjäkuntaansa myös ammattilaisia. Yksi tärkeimmistä eduista peilittömissä kameroissa on niiden pieni koko.

Perinteisten järjestelmäkameroiden kärkikastissa painiva Nikon on ollut hidas tarttumaan peilittömyyteen. Sillä on pikkuinen Nikon 1 -järjestelmä, mutta se on muun muassa kennokooltaan kaukana ammattilaistason laitteesta. Toinen perinteisten järjestelmäkameroiden jättiläinen Canon on ottanut askeleen vakavampien peilittömien suuntaan jo vuonna 2012 EOS M -sarjallaan.

Ympäripyöreistä lausunnoista on vielä vaikea päätellä, millaisia peilittömiä Nikonilta on tulossa, mutta ainakaan yhtiö ei ole luovuttanut niiden suhteen. Jos pitäisi veikata, yhtiöltä saattaisi tulla jotain Canonin EOS M -sarjaa vastaavaa, sillä yhtiöt seuraavat hanakasti toistensa tuotteita.

Luultavasti Nikonilla seurataan muidenkin kilpailijoiden tuotteita hanakasti. Onko tiedossa esimerkiksi Olympus Pen -sarjan tapaisia harrastajakameroita, peilittömien huippumallien kilpailijoita vai jotain siltä väliltä? Toki luvassa voi olla päivitetty Nikon 1, mutta rivien välistä luettuna se ei tunnu todennäköiseltä.

Asiasta kertoi Dpreview.