HMD Global julkisti eilen odotetusti Nokia 8 -lippulaivamallin. Se sisältää rohkeita innovaatioita kamera- ja äänentallennuspuolella sekä huippuluokan Android-tekniikkaa.

Erityistä uutuusmallissa on kamerapuoli. Siinä on peräti kolme 13-megapikselistä kameraa – kaksi takana ja yksi edessä. Toinen takakameroista on väri- ja toinen monokromikamera. Takakameroista värillisessä on optinen kuvanvakain. Kaikki linssit ovat ZEISS:in valmistamia.

Erikoisinta kuitenkin on mahdollisuus kuvata samanaikaisesti sekä etu- että takakameralla ja yhdistää kuvat. Kamerasovelluksella pystyy myös lähettämään live-videota suorana Facebookiin ja Youtubeen. Äänipuolellakin on ajateltu videon kuvaajia. Kamera tallentaa ääntä kolmella mikrofonilla ja käyttää hyväkseen OZO Audiota eli 360 asteen äänentallennusteknologiaa. Edestä ja takaa kuuluvia ääniä pystyy vaimentamaan videota otettaessa.

Runko on saumatonta alumiinia ja siinä on usb-c -liitäntä. Pölyn- ja vedenkestävyydeltään puhelin on luokiteltu IP54-luokkaan. Piirinä on Qualcommin huippumalli Snapdragon 835. Käyttömuistia on 4 gigatavua ja tallennustilaa 64 gigaa. MicroSD-kortilla tilaa voi laajentaa enimmillään 256 Gt asti. Viilennyksestä pitää huolen kuparista valmistettu viilennysputki, joka on suojattu grafiitilla. Akulla on kapasiteettiä 3 090 mAh.

Käyttöjärjestelmänä on edullisempien Nokia-mallien tapaan puhdas Android 7.1.1, johon luvataan nopeasti uudet versio- ja tietoturvapäivitykset. Näyttö on 5,3-tuumainen ja tarkkuudeltaan vakuuttavat 2560 x 1440 pikseliä. Siinä on vilkaisutoiminto, joka näyttää kellonajan ja ilmoitukset, vaikka näyttö olisi sammutettu. Sormenjälkitunnistin löytyy edestä kotinäppäimestä.

Suomen saatavuus ja hinta ovat vielä auki, mutta maailmanlaajuinen hinta on keskimäärin 599 euroa. Suomelaisessa mallissa on kaksi SIM-korttipaikkaa. Värivaihtoehtoina ovat aluksi mattahopea ja mattasininen. Kiiltävät kupari ja sininen tulevat saataville myöhemmin.

Mitat: 151,5 x 73,7 x 7,9 mm (takakameran kohdasta 8,3 mm)
Paino: 160 g