Nokian puhelimet valmistava HMD Global ilmoitti tänään pidetyssä tilaisuudessaan, että Nokia 8 -lippulaivapuhelin on myynnissä tästä päivästä alkaen. Myös toimitukset alkavat heti. Hinta on 579 euroa.

Aluksi puhelin on Suomessa saatavilla mattahopeisena. Ensi kuun 8. päivänä kauppoihin tulee lisäksi mattasininen. Kiiltävät värit tulevat saataville loppuvuodesta.

HMD Global julkisti Nokia 8 -puhelimen pari viikkoa sitten. Se sisältää rohkeita innovaatioita kamera- ja äänentallennuspuolella sekä huippuluokan Android-tekniikkaa.

Siinä on peräti kolme 13-megapikselistä kameraa – kaksi takana ja yksi edessä. Toinen takakameroista on väri- ja toinen monokromikamera. Takakameroista värillisessä on optinen kuvanvakain. Kaikki linssit ovat ZEISS:in valmistamia. Erikoista on, että etukameralla ja takakameroilla pystyy kuvaamaan yhtä aikaa – ja lähettämään yhdistelmäkuvan vaikka live-videona nettiin.

Huomionarvoinen ominaisuus on myös OZO Audio eli 360 asteen äänentallennustekniikka, jossa voi vaimentaa eri puolilta tulevia ääniä kuvatessaan.