HMD Global on esitellyt uudet Nokia 220 4G -ja Nokia 105 -peruspuhelimet. Molempien vahvuus älypuhelimiin verrattuna on pitkä akunkesto.

Nokia 220 4G:lla on mahdollista surffata myös netissä ja seurata sosiaalista mediaa. Siinä on nimensä mukaisesti 4G-verkkoyhteys, mutta jos sellaista ei ole saatavilla, puhelin ei käytäkään tavalliseen tapaan 3G:ta vaan hitaampaa 2G:tä. HMD Global ilmoittaa puhelimen tukevan HD-puheluita 4G-verkon välityksellä.

Näyttönä on 2,4 tuuman QQVGA 160 x 120 pikselin resoluutiolla. Puhelimessa on myös perinteiset näppäimet. Käyttömuistia löytyy 16 megatavun verran ja tallennusmuistia 24 megatavua. Kamera yltää VGA-tarkkuuteen ja mukana on myös led-kuvausvalo. Kuoret ovat polykarbonaattia. Värivaihtoehtoina on tarjolla musta ja sininen. Painoa puhelimella on 86,5 grammaa.

Akku on irrotettava ja sen kapasiteetti on 1 200 milliampeerituntia. Sen avulla valmiusaikaa pitäisi riittää peräti 27 päiväksi ja puheaikaa 6,3 tuntia. Lataaminen tapahtuu micro-usb-liitännän välityksellä. Puhelimessa on myös bluetooth-yhteys ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Nokia 105 (2019) on ominaisuuksiltaan vaatimattomampi. Siinä on pienempi 1,77 tuuman QQVGA-näyttö, vain 4 megatavua ram-käyttömuistia ja tallennustilaa ja pienempi 800 milliampeeritunnin akku. Kameraa siinä ei ole.

Sen sijaan puhelimesta löytyy 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja sille luvataan sama 27 vuorokauden valmiusaika. Puheaika on venähtänyt 14,4 tuntiin. Myös led-taskulamppu löytyy. Värivaihtoehtoina puhelimella on musta, sininen ja pinkki.

Hinnat ja saatavuudet eivät ole vielä tiedossa.

www.nokia.fi