Nokia on esittelyt uuden sukupolven versiot Nokia 5-, Nokia 3-, ja Nokia 2 -älypuhelimistaan. Jokainen niistä on saanut lisää suorituskykyä. Yhteistä 5.1- ja 3.1-malleille on muun muassa se, että ne kuuluvat Android One -ohjelmaan. Se takaa kuukausittaiset turvapäivitykset kolmen vuoden ajan ja käyttöjärjestelmäpäivitykset kolmeksi vuodeksi. 2.1 puolestaan on varustettu kevyemmällä Android Oreo Go -käyttöjärjestelmällä

Nokia 5.1:ssa on aiempaa suurempi 5,5-tuumainen ja 18:9-kuvasuhteella varustettu FullHD+-näyttö. Reuna on nyt edeltäjää ohuempi, ja runko on valmistettu 6 000-sarjan alumiinista. Suorittimena on kahden gigahertsin kellotaajuudella pyörivä Mediatek Helio P18, jonka voimin suorituskyvyn luvataan olevan 40 prosenttia viimevuotista mallia parempi.

Takakamera on varustettu 16 megapikselin kennolla ja automaattitarkennuksella. Etukamerassa puolestaan on laajakulmaobjektiivi. Sormenjälkitunnistus on puhelimen takana. Puhelimessa on myös nfc-lähiyhteys. Värivaihtoehdot ovat kupari, karkaistu sininen ja musta. Nokia 5.1:stä on kaksi versiota, joista toisessa on kaksi gigatavua ram-muistia ja 16 gigatavua tallennustilaa ja toisessa kolme gigatavua ram-muistia ja 32 gigatavua tallennustilaa. Toimitusten luvataan alkavan Suomessa tämän vuoden kolmannella neljänneksellä. Tarkemmasta hinnasta ja toimitusajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Nokian suosituin malli 3.1 taas on varustettu kaartuvalla 5,2 tuuman 18:9 HD+ -näytöllä, joka on ohuessa alumiinirungossa. Näytössä on Corning Gorilla Glass -lasi. Suorittimena on kahdeksanytiminen MediaTek 6750, jolla suorituskyvyn luvataan kohoavan 50 prosenttia. Takakameran kennon tarkkuus on 13 megapikseliä ja se on varustettu automaattitarkennuksella.

Väriyhdistelminä on sininen/kupari, musta/kromi ja valkoinen/rauta. Myös Nokia 3.1:stä on tarjolla kaksi versiota, joista toisessa on kaksi gigatavua ram-muistia ja 16 gigatavua tallennustilaa ja toisessa kolme gigatavua ram-muistia ja 32 gigatavua tallennustilaa. Pienemmällä muistilla varustettu malli maksaa 150 euroa ja sen myynti alkaa Suomessa 2.7. Suuremmalla muistilla varustettu tulee myyntiin kolmannella neljänneksellä ja on hinnaltaan 189 euroa.

Nokia 2.1 -värivaihtoehdot
Nokia 2.1 -värivaihtoehdot

Nokia 2.1 -mallissa puolestaan on panostettu akunkestoon, jota luvataan 4 000 milliampeeritunnin kapasiteetilla kaksi päivää. Myös latauksen luvataan olevan nopeampaa. Puhelimen näyttö on kooltaan 20 prosenttia viime vuoden mallia suurempi 5,5-tuumainen ja hd-tarkkuuksinen. Äänentoistosta vastaavat aksoiskaiuttimet. Kuori on valmistettu polykarbonaatista. Suorittimena on nyt 64-bittinen Qualcomm Snapdragon 425, jonka luvataan olevan 50 prosenttia aikaisempaa nopeampi. Takakameran kenno on kahdeksan megapikselin tarkkuuksinen ja se on varustettu automaattitarkennuksella. Etukameran kenno on tarkkuudeltaan viisi megapikseliä.

Värit ovat metallinhohtoisia. Vaihtoehtoina ovat sininen/kupari, sininen/hopea ja harmaa/hopea. Hintaa ja tarkkaa myyntiintuloa ei ole vielä kerrottu, mutta puhelin saapuu kauppoihin kolmannella neljänneksellä.

www.nokia.fi