Nokia-laitteita tätä nykyä valmistava HMD Global on esitellyt Berliinin IFA-messuilla kolme uutta älypuhelinta, joissa on keskitytty kategoriassaan ainakin hiukan paremmin ympäristöystävällisyyteen.


Puhelimista X30 5G (kuvassa) tarjoaa muun muassa kahdeksan gigaa keskusmuistia, 256 gigaa sisäistä tallennustilaa, 6,43 tuuman FHD+ AMOLED PureDisplay -näytön 90 hertsin virkistystaajuudella sekä kamerajärjestelmän, jossa on takakameroina 50 megapikselin PureView-kamera yhdessä 13 megapikselin ultralaajakulmakameran kanssa etukameran ollessa 16-megapikselinen. Käyttöjärjestelmä on Android 12.

Nokia X30 5G on HMD Globalin mukaan valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä alumiinista ja 65-prosenttisesti kierrätetystä muovista. Vaikka laitteen ekologinen jalanjälki on valmistajan kertoman mukaan pienempi kuin koskaan aiemmin, ovat puhelimen ominaisuudet ensiluokkaiset. Laitteella on kolmen vuoden takuu, kolme käyttöjärjestelmäpäivitystä sekä kolmen vuoden kuukausittaiset tietoturvapäivitykset.

Puhelin on saatavilla Cloudy Blue- ja Ice White -väreissä, ja sen suositushinta valmistajan verkkosivuilla on 599 euroa.

Toinen uusi Nokia-malli on G60 5G, jonka rakenteesta 60 prosenttia on kierrätettyä muovia. Siinä on 6,58 tuuman FHD+-näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella ja 400 nitin kirkkaudella. Samoin kuin X30 5G:ssä myös siinä on Snapdragon 695 -suoritin, neljä tai kuusi gigaa RAM-muistia ja 64 tai 128 gigaa sisäistä tallennustilaa.

G60 5G:n akku on 4 500 milliampeerituntia 20 watin latauksella, ja siinäkin on 50 megapikselin pääkamera takana yhdessä viiden megapikselin laajakulman kanssa sekä kahden megapikselin syvyyskamera. Myös G60 5G:ssä on Android 12 kolmen vuoden päivityksillä. Värivaihtoehdot ovat musta ja jää, ja puhelimen suositushinta on 359 euroa.

Kolmas Nokia-uutuus on edullinen ja simppelimpi C31, jota ei kuitenkaan vielä toistaiseksi ole listattu HMD Globalin Suomen-verkkosivuille. Sen tarkempi hinta- ja saatavuus ei ole vielä tiedossa, mutta kansainvälinen keskihinta on 129 euroa.

C31 on rakenteeltaan muovia, ja siinä on muun muassa kolme kameraa, 6,7 tuuman näyttö tavanomaisella 60 hertsin virkistystaajuudella. RAM-käyttömuistia on kolme tai neljä gigaa ja sisäistä tallennustilaa 32, 64 tai 128 gigatavua. Siinäkin on Android 12, mutta käyttöjärjestelmäpäivityksiä ei ole luvassa.

IFA-messuilla Nokia julkaisi myös tablettilaitteen sekä Circular-tilauspalvelun, joka tähtää ekologisempaan älypuhelimien käyttöön. Palvelua ei kuitenkaan vielä toistaiseksi lanseerata Suomessa.

Lisätiedot: Nokia