Mobile World Congress -tapahtuma pyörähti eilen käyntiin Barcelonassa, joten älypuhelinjulkistuksia on luvassa lähipäivinä tavallista tiuhempaan tahtiin. Nokian puhelimien takana oleva HMD Global esitteli eilen neljä uutta puhelinta. Kolme niistä on uudistettuja versioita viime vuonna julkaistuista malleista. Ne ovat jatkossa osa Android One -ohjelmaa, eli niille tarjotaan perusversiota tiheämpää päivitystahtia.

Nokia 8 Sirocco on uusi versio huippumallista. Se on varustettu nykyään muodikkaalla kaarevalla näytöllä. Runko on ruostumatonta terästä ja takaseinä on lasia. Pölyn- ja vedenkestävyyttä löytyy IP67 standardin verran. Näyttönä on 5,5-tuumainen P-OLED ja kuvasuhteeltaan 16:9. Se on varustettu Gorilla Glass 5:lla.
Takana on Zeissin kaksoiskamera 12 megapikselin ja 13 megapikselin kennoilla. Ne tukevat nopeaa automaattitarkennusta ja tarjoavat kaksinkertaisen zoomin. Tilaisuudessa esiteltiin myös Nokia Pro -kameraohjelmisto, joka tarjoaa lisää säätömahdollisuuksia. Tilaäänitallennus sujuu kolmella mikrofonilla.
Puhelimessa on sama Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri kuin alkuperäisessäkin mallissa. Keskusmuistin koko on kuusi gigatavua ja sisäinen tallennustila 128 gigatavua. Nokia 8 Sirocco tukee myös langatonta Qi-latausta. Maailmanlaajuinen hinta on 749 euroa.

Nokia 7 esiteltiin Kiinassa jo syksyllä, mutta nyt esiteltävä 7 Plus tuo seiskasarjan myös Eurooppaan. Kooltaan puhelin Plus on puolisentoista senttiä korkeampi mutta muuten mitat ovat kasvaneet vain vähän. Näytön kuvasuhde on ensimmäisenä nokialaisena 18:9 ja sen resoluutio on FullHD+.
Puhelimessa on neljän gigatavun keskusmuisti ja 64 gigan tallennustila samoin kuin perusmallissakin. Sitä voi laajentaa 256 gigatavuun. Prosessori on Snapdragon 660 verrattuna perusmallin 630:een.
Takana on Zeissin kaksoiskamera, joista pääkamerassa on 12 megapikselin ja kakkoskennossa 13 megapikselin kenno. Niillä onnistuu kaksinkertainen optinen zoom. Etukamera on 16 megapikseliä. Myös 7 Plussassa on Nokia Pro -kameraohjelmisto. Akku on kapasiteetiltaan 3 800 milliampeerituntia, millä luvataan kahden päivän akunkesto. Hinta on 399 euroa.

Nokia 6 on päivitetty uuteen. Siinä on Snapdragon 630 viimevuotisen mallin 430:een versioon verrattuna. Usb-liitäntä on myös vaihtunut nyt c-malliin. Sormenjälkitunnistin on etupuolella.
Kamera on nyt Zeissin valmistama. Se sisältää bothie-toiminnon ja kasvojentunnistuksen. Saataville tulee kaksi mallia. Toisessa on kolme gigatavua keskusmuistia ja 32 gigatavua tallennustilaa. Toisessa taas on neljän gigan keskusmuisti ja 64 gigaa tallennustilaa. Vaatimattomattomampi tulee ensin markkinoille 279 euron verottomaan lähtöhintaan.

Lisäksi julkistettiin malliston odotettu alkaen-malli eli Nokia 1. Sen käyttöjärjestelmänä on hitaille puhelimille tarkoitettu Android Go. Puhelimessa on gigatavu ram-muistia ja kahdeksan gigan tallennusmuisti, 2150 milliampeeritunnin akku ja MediaTekin MT6737M neliydinprosessori. Näyttö on 4,5 tuuman kokoinen. Takakamera on 5 megapikselinen ja etukamera kaksi megapikseliä. Keskimääräinen maailmanlaajuinen hinta on 89 euroa.

www.nokia.fi