Nokian puhelimet valmistava HMD Global tuo edullisimman Android-käyttöjärjestelmää käyttävän Nokia 1 -puhelimensa kauppoihin perjantaina.

Se on varustettu Android Oreo 8.1 Go -käyttöjärjestelmällä, joka on kevyempi ja vaatimattomammalla suorituskyvyllä varustetuille puhelimille suunniteltu kuin tavallinen Android-käyttöjärjestelmä. Esiasennettuja sovelluksia on vain vähän, ja Googlen Play-kaupasta on ladattavissa myös erityisesti Go-versiolle optimoituja kevyempiä sovelluksia.

Takakamera on varustettu viiden megapikselin kennolla ja led-salamalla. Etukameran kenno on puolestaan kahden megapikselin kokoinen. Sim-korttipaikkoja on kaksi kappaletta. MicroSD-korttipaikan avulla voi laajentaa tallennustilaa 128 gigatavuun saakka.

Puhelimeen on saatavilla nostalgisesti nimettyjä Xpress-on-kuoria, joilla luuriinsa voi saada uutta ilmettä. Niiden värivaihtoehdot ovat vaaleansininen, harmaa, keltainen ja vaaleanpunainen. Valmistusmateriaali kuorissa on polykarbonaatti. Itse puhelimen oletusvärit ovat lämpimän punainen ja tummansisninen.

Puhelimen suositushinta on 99 euroa ja Xpress-on-kuorien 9,90 euroa.

www.nokia.fi