Forbes on testanut HMD Globalin Nokia True Wireless -nappikuulokkeet. Ne ovat kilpaileva tuote Applen täyslangattomien villityksen aloittaneille AirPods-nappikuulokkeille. Hintaa Nokia-kuulokkeilla on 129 euroa eli 50 euroa vähemmän kuin kilpailijallaan.

Siinä missä Applen kuulokkeissa on hipaisutoiminnot, Nokia True Wirelesseissä on fyysinen näppäin, jonka Forbes toteaa olevan käytännöllinen. Sillä hoituu toiston hallinta, äänenvoimakkuuden säätö, puheluihin vastaaminen ja äänikomentojen antaminen.

Kuulokkeiden akunkestoksi kerrotaan 3,5 tuntia, mikä Forbesin mukaan on jotakuinkin todenmukainen määrä. Latauskotelo on helposti taskuun sujahtavaa Mentos-mallia ja antaa virtaa neljään täyteen lataukseen. Latausliitäntä on usb-c.

Yhteys kuulokkeiden välillä sekä kuulokkeiden ja mobiililaitteen välillä syntyy automaattisesti, kun kuulokkeet ottaa pois kotelostaan. Kuulokkeet kytketään pois päältä painamalla molempien nappia pitkään. Myös yksittäistä kuuloketta on mahdollista käyttää esimerkiksi puheluissa. Huonompi puoli Appleen verrattuna on, etteivät kuulokkeet lopeta toistoa automaattisesti korvasta otettaessa. Hikeä ja roiskeita kuulokkeet kestävät ipx4-luokituksen verran.

AirPodsiin verrattuna kuulokkeiden passiivinen meluneristys on Forbesin mukaan parempi, mutta ei sulje silti liiaksi ulkomaailmalta. Eristyksessä auttaa mukana tulevat kolme erikokoista paria silikonisia sovittimia. Myös äänenlaatu on kuulokkeiden vahvuus ja ne toimivat mainiosti sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa. Kuulokkeet painavat ainoastaan viisi grammaa kappaleelta, minkä ansiosta niitä on helppo pitää korvissa.

Kaikkiaan kuulokkeet ovat arvion mukaan onnistuneet – mukavat, nopeasti latautuvat, kohtuullisen hyvällä akunkestolla varustetut ja kohtuuhintaiset.

Forbesin arvio löytyy täältä.