Uutisoimme viime syksynä Nuraphonen erikoislaatuisista kuulokkeista. Nyt ne ovat saapuneet myös muutamien täkäläisten kauppojen kuten Hifimestan ja Verkkokaupan valikoimiin.

Nuraphonet mukauttavat toistoaan käyttäjänsä kuulon mukaan. Kuulo testataan Nura-sovelluksen avulla, joka luo henkilökohtaisen toistoprofiilin. Toiminta perustuu kuulon herkkyyden havainnointiin eri taajuuksilla. Sovellus on ladattavissa Android- ja iOS-puhelimiin ja testaamiseen menee muutama minuutti.

Kuulokkeissa on muutakin erikoista. Perinteisten korvan päälle sijoitettavien kuulokkeiden kuppeihin yhdistyy in-ear-osio, jolloin passiivinen vaimennus on tavallista voimakkaampi. Nuraphoneissa on lisäksi aktiivinen CleanANC-vastamelutoiminto. Mukana on SocialMode, jolloin on mahdollista kuunnella myös ympäristön ääniä tarvittaessa.

Spesiaaliominaisuus on myös musiikista aktivoituva viilennystoiminto, jolloin Nuraphonen ei pitäisi hiostaa niin kuin tavalliset kuulokkeet. Kosketuspainikkeet ovat ohjelmoitavissa.

Toisto tapahtuu langattomasti aptx hd -koodekkia tukevan bluetoothin välityksellä. Korvanapissa on 15 millimetrin kuuloke ja kupissa 40 millimetrin. Taajuusvasteeksi ilmoitetaan 20–20 000 hertsiä. Akunkestoa luvataan 20 tunniksi ja lataus kestää kolmen tunnin ajan. Mukana tulee latauskaapelit ja kuljetuslaatikko.

Hintaa Suomessa on 419 euroa.

www.nuraphone.com