Kuulokkeet toistavat usein eri musiikkityylejä vaihtelevalla menestyksellä. Harvassa ovat ne mallit, jotka ovat hyviä kaikessa – saati parhaita. Mutta entä jos oma maku kallistuu vahvasti tiettyyn genreen, niin ettei kompromisseja tarvita? MajorHiFi on lähestynyt asiaa kiinnostavasti listaamalla parhaat kuulokkeet jazz-musiikin kuunteluun eri hintaluokissa.

Edullisimmassa luokassa MajorHiFi valitsi Audio Technican M40x:n, joka tarjoaa hyvää eristävyyttä, tarkkuutta ja suljetusta rakenteestaan huolimatta avoimia kuulokkeita muistuttavaa soundia. Sen luonnehditaan toistavan neutraalisti, yksityiskohtia unohtamatta, mutta kuitenkin liikoja intoilematta. Kuulokkeiden suositushinta on Suomessa vajaan satasen.

Seuraava askel ylöspäin on Grado SR225e. MajorHiFi huomauttaa, että liki kaikki Gradon kuulokkeet toimivat erittäin hyvin jazzilla, mikä sopiikin perinnetietoiselle newyorkilaisyhtiölle luontevasti. Kyseinen malli on kuitenkin MajorHiFin mukaan hinta-laatusuhteeltaan paras. Soundiltaan kuulokkeet ovat rikkaat ja toistavat äänen skollisesti. Lisäksi ne ovat kevyet ja kestävät sekä kuormaltaan mobiiliystävälliset. Suositushinta Suomessa on 299 euroa.

Kun hypätään highendinpään luokkaan, MajorHiFi suosittelee HifiManin HE5se -kuulokkeita. Niiden äänikuva on leveä ja toisto on mehukasta ja tukevaa. Kuulokkeet toistavat ääntä tasapainoisesti ja yksityiskohtaisesti. Ne myös MajorHiFin mukaan puhaltavat energiaa jokaiseen nuottiin. Bassopuoli on myös voimakas ja tarkka, mutta ei kuitenkaan tummenna soundia. Kuulokkeet eivät myöskään vaadi kuulokevahvistimelta valtavia tehoja ja sopivat useimmille toistettaville materiaaleille. Kyseistä mallia ei ole tällä hetkellä myynnissä Suomessa, mutta Yhdysvalloissa se sijoittuu alle 700 euroan hintaluokkaan.

Nelinumeroisiin lukuihin siirryttäessä MajorHiFin valinta on Focal Clear. Ne tarjoavat läpinäkyvyyttä, yksityiskohtaisuutta ja raikasta toistoa, joka pärjää sekä korkeatasoisimmilla että heikkolaatuisemmilla äänitteillä. MajorHiFi kuvaa kokemusta siihen kuin maalauksen sijaan menisi sen kuvaamaan maisemaan. Äänikuva on valtava ja kuulokkeet ovat helpot ajettavat. Suositushinta Suomessa on 1499 euroa.

Kun laitetaan useampi tuhatlappunen pöytään, MajorHiFi suosittelee Final Audio D8000 -kuulokkeita. Sen puolesta puhuu loistava äänenlaatu, tarkkuus ja läpinäkyvyys. Koskettimien iskut, äkkipysähdykset ja saksofonin tarkkuus ja niiden yhdessä aikaansaama groove ovat näiden kuulokkeiden valttikortit. Kuulokkeet vaativat kuitenkin kaverikseen laadukkaan vahvistimen ja da-muuntimen. Suositushinta Suomessa on 3499 euroa.

MajorHiFin artikkeli löytyy täältä.