Suomalaisten suosima kiinalainen puhelinvalmistaja OnePlus on julkistanut uuden OnePlus 6-mallinsa tänään Lontoossa. Puhelin tulee maailmanlaajuisesti saataville 22. toukokuuta. Värivaihtoehdot ovat Mirror Black, Midnight Black sekä rajoitettuna eränä kesäkuun 5. päivä saataville tuleva Silk White.

Yllätyksenä samassa yhteydessä julkistettiin myös langattomat kuulokkeet – ei kuitenkaan täyslangattomat. Siitä huolimatta vanha kunnon kuulokeliitäntä löytyy myös kutosmallista. Silmiinpistävin muutos itse puhelimessa on edeltäjään verrattuna suurempi 6,28-tuumainen amoled-näyttö, joka on varustettu lovella. Näytön kuvasuhde on 19:9 ja tarkkuus 1 080 x 2 280 pikseliä.

Mirror Black -värivaihtoehto.

Valmistaja kertoo panostaneensa ennen kaikkea puhelimen nopeuteen, ja julkistustapahtuman mottona olikin ”The Speed You Need”. Siihen on tähdätty paitsi suorittimessa myös muussa. 4G LTE -verkkoyhteyden maksiminopeudeksi luvataan yksi gigatavu sekunnissa. Lisäksi OnePlus 6:ssa on valmistajan mukaan nopeampi sovellusten käynnistys sekä välimuisti eniten käytetyille sovelluksille. Käyttöliittymänä on OxygenOS-johka tarjoaa lähes puhtaan Androidin, mikä sekin yleensä tarjoaa lisää nopeutta. Syksyllä ilmestyvän Android P:n luvataan saapuvan puhelimeen nopeasti.

OnePlus 6:n runko on alumiinia ja takaseinä on valmistettu Gorilla Glass 5 -panssarilasista. Takana sijaitsee myös sormenjälkitunnistin. Akun kapasiteetti on 3 300 milliampeerituntia. Päivän tarpeiksi latauksen luvataan hoituvan puolessa tunnissa. Langatonta latausta ei kuitenkaan ole. Myös kasvojentunnistuksen luvataan toimivan 0,4 sekunnissa. Puhelimessa on uudistettu pelitila. Se ei tyydy pelkästään ilmoitusten vähentämiseen vaan rajoittaa myös taustalla pyöriviä prosesseja pelin aikana.

Midnight Black

Puhelimesta on saatavilla kolme versiota. Edullisin on varustettu kuuden gigatavun ram-muistilla ja 64 gigatavun tallennustilalla. Keskimmäisessä on kahdeksan gigatavun ram-muisti ja 128 gigatavua tallennustilaa. Järeimmässä versiossa ram-muistia on kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 256 gigatavua. Järjestelmäpiirinä on monista tämän vuoden Android-huippupuhelimista tuttu Qualcomm Snapdragon 845, jonka valmistaja kertoo tarjoavan 30 prosenttia enemmän suorituskykyä ja 10 prosenttia vähemmän virrankulutusta.

Rajoitettuna eränä myyntiin tuleva Silk White -värivaihtoehto.

Takakameroita on kaksi. Pääkamerassa on 16 megapikselin kenno ja kakkoskamerassa 20 megapikselin kenno. Takakameroiden aukkoluku on f/1,7. Pääkamerassa on myös optinen kuvanvakaaja. Hämäräkuvaukseen on panostettu. Kennoa on suurennettu 19 %, jotta kuvista saataisiin yksityiskohtaisempia ja vähäkohinaisempia. Etukamerassa puolestaan on 16 megapikselin kenno ja f/2,0 kokoinen aukko.

Julkistustilaisuudessa ei monista muista huippupuhelimista poiketen puhuttu varsinaisista tekoälyominaisuuksista. Muotokuvaustilan luvataan olevan nopeampi ja saatavilla on uusia efektejä. Lisäksi muotokuvaustila on saatavana myös selfie-kamerassa.

Videopuolella on saatavilla hidastustoiminto, joka pystyy tallentamaan minuutin 480 fps nopeudella, kun tarkkuus on 720p. Full HD -tarkkuudella nopeus laskee 240 kuvaan. Erityistä toiminnossa kuitenkin on, että minuutin tallennuksen jälkeen voi valita minkä hetken haluaa hidastaa. 4k-kuvan tallennus onnistuu 60 fps -nopeudella. Videoeditori on myös uusittu. Siinä on enemmän hallintamahdollisuuksia. Editorissa voi rajata, käyttää suotimia ja lisätä taustamusiikin.

Siinä missä edellinen malli oli saatavilla ainoastaan Elisalta, OnePlus 6 tulee lisäksi saataville Telian kautta. Varsinainen myynti alkaa 22. toukokuuta, paitsi Silk Whiten kohdalla 5. kesäkuuta.

Pop-up ennakkomyynti järjestetään 21.5 klo 17 alkaen yksittäisissä Elisan myymälöissä Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa.
Helsinki – Elisa Kulma
Tampere – Elisa Hallituskatu
Turku – Elisa Hansa
Oulu – Elisa Valkea

OnePlus julkaisi myös langattomat Bullets Wireless -kuulokkeet, jotka on varustettu välijohdolla. Niissä on magneetit. Näppäränä ominaisuutena kuulokkeet kytkeytyvät päälle, kun ne ottaa toisistaan erilleen, ja lopettavat toiston, kun ne napsauttaa yhteen. Kuulokkeet myös kytkeytyvät itsestään pois päältä, kun niitä ei ole käytetty viiteen minuuttiin. Lataus tapahtuu usb-c-liitännän kautta. Pikalatauksella pystyy valmistajan mukaan lataamaan 10 minuutissa virtaa 5 tunniksi. Kokonaisakunkestoa luvataan kahdeksan tuntia.

Ääntä tarjoaa 9,2 tuuman elementti. Bluetooth-yhteys on höystetty Qualcommin aptX-tekniikalla äänenlaadun parantamiseksi. ”Energy tube” -tekniikan luvataan ehkäisevän äänen säröytymimstä. Kuulokkeiden luvataan olevan säänkestävät. Niiden hinta on 69 euroa ja ne tulevat saataville 5. kesäkuuta.

Puhelin on edelleen monia muita lippulaivamalleja edullisempi. Hinnat ovat seuraavat:
6 Gt ram + 64 Gt tallennustila: 519 euroa, värivaihtoehtona Mirror Black.
8 Gt ram + 128 Gt tallennustila: 569 euroa, värivaihtoehtoina Midnight Black ja Silk White.
8 Gt ram + 256 Gt tallennustila: 619 euroa, värivaihtoehtona Midnight Black.

www.oneplus.com/fi/