Uusi kiinalainen puhelinmerkki realme on saapumassa Suomeen. Vuonna 2018 perustettu yritys on kasvanut kohinalla ja on saavuttanut nopeimmin maailmassa sadan miljoonan myydyn älypuhelimen rajan. Yhtiö on panostanut ennen kaikkea muotoiluun oman realme Design Studionsa voimin. Realme kuuluu samaan Oppo-konserniin kuin suomalaisten suosima OnePlus.

Suomeen on saapumassa realme 9 Pro -puhelinmallisto, joka tarjoaa lippulaivamallien ominaisuuksia keskihintaluokassa. Värivaihtoehtoja mallistossa on kolme: auringonnousun sininen, revontulen vihreä ja keskiyön musta. Kaikissa viimeistelyvaihtoehdoissa on fotokromaattinen pinta. Puhelimet debytoivat Pariisin muotiviikoilla. Auringonnousun sininen värivaihtoehto muuttuu sinisestä punaiseksi ollessaan kirkkaassa valossa muutaman sekunnin ajan.

Järeämmän realme 9 Pro+ -puhelimen pääkamera on varustettu 50 megapikselin Sonyn IMX766 -kennolla. Siinä on optinen ja sähköinen kuvanvakain ja tekoälyyn perustuva kohinansuodatustekniikka. Lisäksi takaa löytyy kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera ja kahden megapikselin syvyyskamera. Selfieitä varten edestä löytyy 16 megapikselin kamera.

Näyttönä on 90 hertsin virkistystaajuuteen yltävä 6,4 tuuman Super AMOLED, joka on varustettu sisäänrakennetulla sormenjälkitunnistimella ja sykeanturilla. Järjestelmäpiirinä on MediaTekin Dimensity 920 5G, jonka kaverina on malliversiosta riippuen kuuden tai kahdeksan gigatavun RAM-käyttömuisti sekä 128 tai 256 gigatavun tallennusmuisti.

Akun kapasiteetti on 4 500 milliampeerituntia. Pikalataus tapahtuu 60 watin teholla, ja akun saa ladattua puolilleen 15 minuutissa. Puhelin on varustettu stereokaiuttimilla.

Edullisempi realme 9 Pro ei ole vain kevyemmällä raudalla varustettu karvalakkimalli vaan selkeästi hieman eri käyttöön suunniteltu. Siinä on 64 megapikselin pääkameralla varustettu kolmoiskamera. Kenno on tosin laadultaan vaatimattomampi, eikä puhelin pysty videon tallennuksessa 4K-laatuun. Muut kamerat ovat samat kuin plus-mallissa.

Näyttö on 6,6 tuuman kokoisena suurempi, mutta tekniikaltaan vaatimattomammalla LCD-paneelilla. Se ei ole myöskään yhtä kirkas. Toisaalta virkistystaajuus on 120 hertsiä, mikä on eduksi etenkin pelatessa. Sormenjälkilukija on sijoitettu virtapainikkeeseen.

Järjestelmäpiirinä on Qualcommin keskihintaluokan 695 5G -piiri. Keskusmuistia on versiosta riippuen 6 tai 8 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua. Muistia saa tarvittaessa lisää microSD-muistikorttipaikalla. Puhelimessa on nestejäähdytys. Akku on kapasiteetiltaan hieman järeämpi 5 000 milliampeerillaan, mutta latausteho on vaatimattomammat 33 wattia.

Molemmissa tarjolla on perinteinen kuulokeliitäntä, joka on Hi-Res-sertifioitu. DA-muunnin on ilmeisimmin melko järeä, sillä puhelimet kykenevät 24-bit/192kHz PCM-laatuun. Käyttöjärjestelmänä on Android 12 -pohjainen Realme UI 3.0. Sille luvataan käyttöjärjestelmäpäivitykset kahdeksi vuodeksi. Hinnat ja tarkat toimitusajat vahvistetaan myöhemmin Suomen osalta.

www.realme.com/eu