Kahvilla istuessani sain meiliini tunnetun hifiliikkeen (sanotaan se nyt suoraan: Hifistudion) uutiskirjeen, jossa kerrottiin Bosen uuden vastamelukuulokkeiden lippulaivan, seiskasatasen saapuneen myyntiin ja linkkiä seuraamalla pääsi vielä suoraan liikkeen omaan blogiin lukemaan “arvion” näistä uutuuskuulokkeista. Hifikauppias tuskin tuotettaan haukkuu, joten…

Koska emme ole Boselta näitä uutuusmalleja vielä testiin saaneet ja sattumalta vakiokahvilani sijaitsee lähellä kyseessä olevaa liikettä, niin siitä se ajatus syntyi. Menenpä testaamaan kuulokkeet sinne ja vaihdan samalla muutaman sanan.

Että tällaiset?

Ensivaikutelma Bose Noise Cancelling Headphones 700:sta oli kaikkea muuta kuin vakuuttava: Mitä? Boset? Aika köyhän näköiset, eikä Bosen logokaan näy kunnolla. Olin siis heti eri mieltä liikkeen oman arvion kanssa.
Tosin aikani kuulokkeita katsellessani ja väännellessäni oli todettava, että ei tämä uusi design ole yhtään hassumpi, ainakaan keski-ikäiseen tai sitä vanhempaan makuun; sellainen pelkistetty, yksinkertainen ja huomiota herättämätön. Niin ja laatutuntuma oli myös kohdallaan.

Mitä Boset sitten kuulostivat?

Ääneltään Boset pesevät nuo blogitekstissä haasteen saaneet Sonyn WH-1000XM3:t. Jos ei 5-0, niin ainakin 5-3. Sonyt ovat kyllä hyvät luokassaan ja ovat ne edullisemmatkin, mutta ilman sovelluksen equtusta, niiden soundi on tumma ja bassovoittoinen.
Boset soivat suoraan boksista otettuna – ilman mitään sovelluksia – oikein hyvin. Ääni oli selkeä, ilmava ja bassotoistoltaankin tasapainoinen (no hieman oli matalimmilla korostusta). Ei kuminaa ja toisto ulottuu lineaarisena todella alas. Ylin keskialue on hieman ehkä pinnassa, mutta kaikkiaan Bosen soundit olivat kohdallaan ja voisin koska tahansa suositella niitä kenelle tahansa, paitsi audiofiileille jolle ääni on ehkä liian “kaupallinen”.

Sovelluksessa ongelmia

Sovellus jäi tässä pikatestissä kokeilematta, koska Applen kanssa oli ongelmia ja niin oli myös Androidinkin. Yhteyttä puhelimen ja kuulokkeiden välillä ei saatu toimimaan tai se oli monen mutkan takana. Ja asiaa hieman lisää netistä tonkimalla selvisi, että Bosella on sovelluksen kanssa ihan oikeita ongelmia. Nämä liittyvät juuri puhelimen/sovelluksen ja kuulokkeiden väliseen yhteyteen. Tämä vaikuttaa tosin vain sovelluksen mahdollistamiin lisäominaisuuksiin, kuten melunvaimennuksen säätöön yms. Itse musiikki kuuluu bluetoothin kautta ihan niin kuin pitääkin. Ja sovelluksessa ei tosiaan ole mitään taajuuskorjailuja tai vastaavaa, joten ääni on ns. “naturel” ilman sovellus tai sen kanssa.

Onko ainesta haastajaksi?

Ainakin äänen puolesta: Tältä osin ensivaikutelma Bose Noise Cancelling Headphones 700 -kuulokkeista oli siis sittenkin hyvä, jos ei jopa erinomainen. Oli se hifikauppias ihan oikeilla jäljillä, mutta lisäominaisuuksia tarjoava sovellus on selvästi keskeneräinen ja siksi kannattaa jäädä mielesäni odottelemaan. Palataan siis uudelleen aiheeseen ja muuhunkin kun saadaan sovellukset toimimaan.

Lisätietoja: Hifistudiosta