Honor julkaisi Kiinassa kaksi uutta keskihintaluokan puhelinta: Honor 8X ja 8X MAX. Molemmat on varustettu suurilla näytöillä, joten ne on luokiteltavissa lähinnä puhelimen ja tabletin välimuodoiksi eli phableteiksi.

8X MAX-version näyttö on kooltaan 7,12 tuumaa, mikä on enemmän kuin monessa tabletissa. Se on tarkkuudeltaan Full HD+ -tasoinen 2 244 x 1 080 pikselin resoluutiolla. Järjestelmäpiirinä on Qualcommin keskihintaluokan Snapdragon 636. Jossain vaiheessa on luvassa myös luvassa järeämmällä Snapdragon 660 -järjestelmäpiirillä varustettu versio. Käyttömuistin koko on neljä gigatavua. Sisäisen tallennustilan koko on mallista riippuen joko 64 tai 128 gigatavua. Lisää muistikapasiteettia saa muistikortin avulla.

Takana on kaksoiskamera, joista pääkamerassa on 16 megapikselin ja kakkoskamerassa kahden megapikselin kenno lähinnä taustan sumentavaa bokeh-efektiä varten. Selfiekameran kenno on kahdeksan megapikselin kokoinen. Takaa löytyy myös sormenjälkilukija. Akku on kapasiteetiltaan mukavat 5 000 milliampeerituntia, mutta lataus tapahtuu jo hieman vanhanaikaisella micro-usb-liitännällä. Puhelimessa on perinteinen kuulokeliitäntä. Rakenteeltaan 8X MAX on alumiinia ja muovia. Värivaihtoehdot ovat musta, sininen ja punainen.

8X-perusmallissa on siinäkin kookas 6,5 tuuman näyttö, joka kykenee Full HD+ -tasoiseen 2 340 x 1 080 pikselin tarkkuuteen. Järjestelmäpiiri on Huawein keskiluokan puhelimiin kehittämä Kirin 710. Käyttömuistin koko on 4–6 gigatavua ja tallennustilaa löytyy 64–128 gigatavun verran. Muistikortilla pystyy halutessaan lisäämään muistin määrää.

Takana on kaksoiskamera, jossa on 20 megapikselin kennolla varustettu pääkamera ja kahden megapikselin kakkoskamera. Selfieitä voi räpsiä 16 megapikselin etukameralla. Tunnistautuminen tapahtuu sormenjälkilukijan avulla. Akun kapasiteetti taas on 3 750 milliampeerituntia ja lataus onnistuu usb-c-liitännän välityksellä. Puhelimessa on myös perinteinen kuulokeliitäntä. Rakenteeltaan Honor 8X on MAX-versiota ylellisempi, sillä se on tehty lasista ja alumiinista. Värivaihtoehdot ovat sininen, musta, punainen ja violetti.

Molemmissa käyttöjärjestelmä on Android 8.1 Oreo EMUI 8.2 -käyttöliittymällä.
Suomeen saapumisesta ja hinnoista ei ole vielä tietoa.

www.hihonor.com