Onkyo on esitellyt ensimmäiset IMAX Enhanced -sertifioidut kotiteatterivahvistimensa konsertin toisen yhtiön Pioneerin vanavedessä. Sekä TX-RZ840 että TX-RZ740 ovat 9.2-kanavaisia. Eroa on lähinnä tehossa, sillä RZ840 tarjoaa 215 wattia kanavaa kohden ja RZ740 puolestaan 185 wattia. Molemmat on ilmoitettu kuuden ohmin kuormalla, 10 prosentin harmonisella kokonaissäröllä ja yksi kanava kerrallaan.

IMAX Enhanced on IMAXin ja DTS:n yhteinen sertifiointiohjelma, jonka on tarkoitus tavoittaa IMAX-elokuvien äänen koko dynamiikka. IMAX Enhanced -sisältöjä ei tosin vielä ole juuri saatavilla. Molemmat vahvistimet ovat myös THX-sertifioituja, jonka ansaitsemiseksi täytyy läpäistä 2000 testiä. Lisäksi ne tukevat Dolby Atmosta ja DTS:X:ää. Myöhemmin laiteohjelmistopäivityksenä on luvassa Dolby Atmos Height Virtualizer, jolla voi saada immersiivisempää toistoa vaikka Atmos-kaiuttimia ei olisikaan käytössä.

DAA-järjestelmän luvataan tasaavan virransyöttöä ja tarjoavan hallitumpaa toistoa ja parempaa dynamiikkaa. Hdmi-piirilevy on uusittu ja sisältää seitsemän 4k:ta, hdr:ää, hdr10:ä, hlg:tä ja Dolby Visionia tukevaa hdmi-sisääntuloa ja kaksi lähtöä. Siinä on lyhyemmät signaalitiet ja parempi maadoitus puhtaamman av-signaalin saavuttamiseksi. RZ840 tukee myös yhdessä hdmi-lähdössään eARC:ia.

Monihuonejärjestelmistä mukana on Sonos, sisäänrakennettu Chromecast, AirPlay 2, DTS Play-Fi ja FlareConnect. Vahvistimissa on kolme zonea, joissa kaikissa voi toistaa eri sisältöä analogi- tai digitaaliläheistä.

AccuEQ Advance taas auttaa huonekalibroinnissa. Se mittaa yhdeksästä pisteestä ja pyrkii vähentämään muun muassa seisovien aaltojen vaikutuksia. Kalibrointi havaitsee myös huoneen taustakohinan ja ottaa sen huomioon mittauksissa.

Vahvistimet tukevat myös korkearesoluutioista ääntä 32 bitin ja 384 kilohertsin laadulla sekä dsd:tä parhaimmillaan 11.2 MHz laadulla. RZ840 tukee myös DSD Directiä. Digitaalista ääntä laitteeseen pystyy syöttämään myös koaksiaalisten ja spdif-liitäntöjen kautta. Analogisen äänen ystäville on tarjolla myös mm-levysoitinliitäntä. Signaali-kohinasuhteen luvataan olevan parempi ja dynaamisen vasteen nopeampi.

Hinnat ja saatavuudet Suomessa eivät ole vielä tiedossa. Britanniassa myynti alkaa toukokuussa ja hinta on TX-RZ740:lle 949 puntaa ja TX-RZ840:lle 1 199 puntaa. Värivaihtoehdot ovat perinteiset musta ja hopeanharmaa.

www.eu.onkyo.com/en

http://www.loudgroup.fi