Onkyo on julkaissut uuden 7.2-kanavaisen TX-NR686-kotiteatterivahvistimen.

Vahvistimella on THX-sertifikaatti, minkä saadakseen sen täytyy läpäistä runsas määrä testejä. Yhteensopivuus löytyy DTS:X:lle, Dolby Atmokselle. Lisäksi siinä on tuki DTS Neural:X:lle ja Dolby Surroundille, jotka muuttavat vanhemmat DTS- ja Dolby-formaatit kolmiulotteiseen muotoon. Atmos-kaiuttimet voi sovittaa muihin kaiuttimiin AccuEQ-kalibrointiohjelman AccuReflex-teknologialla.

TX-NR686:n luvataan antavan tehoa 165 wattia kanavaa kohden 6 ohmin kuormalla, tosin kanava kerrallaan mitattuna. Hdmi-sisääntuloja on takapaneelissa kuusi. Ne tukevat hdcp 2.2 -kopiosuojausta sekä läpivientiä 4k:lle ja hdr10:lle, hlg:lle ja Dolby Visionille. Etupaneelissa on vielä seitsemäs hdmi-liitäntä.

Langaton toisto onnistuu Bluetoothin, Chromecastin ja Airplayn kautta. Monihuonejärjestelmistä tuki löytyy DTS Play-Fi:lle sekä Onkyon ja Pioneerin omalle FlareConnectille, jonka kautta voi toistaa myös fyysisten analogisten ja digitaalisten sisääntulojen ääntä eri kaiuttimista samanaikaisesti. Vinyylin ystäviäkin on ajateltu, sillä vahvistimessa on phono-sisääntulo mm-äänirasiaa käyttävälle vinyylisoittimelle.

Verkkotoistopalveluista mobiilisovellus tukee Spotifyta, Tidalia, Deezeriä, Amazon Musicia ja TuneIniä. Verkon välityksellä tai usb-liitännän kautta voi toistaa 5,6 megahertsin tasoista dsd:tä tai 24-bittistä ja 192-kilohertsistä pcm-ääntä.

Vahvistimessa on myös zone 2, joka mahdollistaa toisten stereokaiuttimien käyttämisen 5.2-kanavaisen kotiteatterijärjestelmän rinnalla. Niistä voi toistaa samaa tai eri ääntä kuin ykköskaiuttimista.

eu.onkyo.com