Ortofon on esitellyt Exclusives-mallistoonsa uuden MC Verismo -äänirasian. Käsin koottu rasia on nimensä mukaisesti moving coil -tyyppinen. Verismo-nimi taas tekee kunniaa italialaiselle veristiselle oopperatyylille, jolle oli luonteenomaista korostettu realismi ja laajalle ulottuvat melodiat. Tunnettu kyseisen tyylin edustaja oli Giacomo Puccini.

Neulavarsi on timanttia ja sen päässä on timanttinen Ortofon Replicant 100 -neula. Sisuksissa on voimakkaat mutta pienikokoiset neodyymimagneetit. Kelat on valmistettu Ortofonin Aucurumiksi nimeästä materiaalista, joka on matalahappista ja kullattua 6NX-kuparia. Pienikokoiset kelatkin on käämitty käsin.

Ankkurin materiaalina on metalliseos, joka on vähemmän magneettista kuin rauta. Magneetin sisällä magneettikenttää vakauttamassa on FSE-elementti, jonka nimi on lyhenne sanoista Field Stabilizing Element. Vaimennuksesta huolehtii Wide Range Damping System -jossa kahden kumisen vaimennuselementin välissä sijaitsee platinalevy.

Äänirasian kuori on valmistettu Selective Laser Melting -tekniikalla, eli titaanipartikkelit on kerrostettu ja sulatettu laserin avulla yhteen. Se jatkaa samalla tekniikalla valmistettujen MC A 90 -ja MC A 95 -rasioiden perintöä.

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

www.or­to­fon.com

www.ah-hifisystems.fi