Panasonic on julkistanut kaksi 4k hdr oled-tv-sarjaa – FZ800 ja FZ950. Molemmista tulee markkinoille 55 tuuman ja 65 tuuman versiot. Televisioissa on uusin versio Panasonicin hcx-suorittimesta. Sen Dynamic LUT -ominaisuus korjaa aktiivisesti värikylläisyyttä, kirkkautta ja kontrastia millisekunti millisekunnilta, missä auttaa hdr10+:n dynaaminen metadata. Dolby Vision -tukea uutuusmalleissa ei ole.

Televisioissa on myös Dynamic Scene Optimizer -ominaisuus, joka mukailee dynaamisen metadatan käyttöä, kun se toistaa tavallista hdr10-sisältöä. Ominaisuuksiin kuuluu myös automaattinen kirkkaudenparannus hdr-kuvalle, mistä on apua katsoessa televisiota kirkkaassa valossa. Uutuusmallien luminanssitasoja pystyy säätämään tavallista tarkemmin, jopa 2,5 prosentin tarkkuudella.

FZ800-sarjassa on sisäänrakennetut kaiuttimet. Mallinimet ovat TX-55FZ800 ja TX-65FZ800.

FZ950-sarjassa taas on kaiuttimien sijaan Technicsin kehittämä Dynamic Blade -soundbar. Sen teho on 80 wattia. Diskantti on 20-wattinen, samoin keskiääninen, kun taas bassoelementti on 40-wattinen. Sen lisäksi on kaksi passiivisäteilijää takana ja edessä. Mallinimet ovat TX-55FZ950 ja TX-65FZ950.

Televisiot tulevat markkinoille kevään aikana. Hintoja ei ole vielä kerrottu.

www.panasonic.com/fi