Home Theater High Fidelity on testannut Audio-Technica VM540ML -äänirasian. Kyseessä on AT440MLb:n seuraaja, jossa suurimpana erona on suurempi kahden gramman neulapaino verrattuna edeltäjän 1,4 grammaan.

Rasia on moving magnet -tyyppinen, jonka neula on vaihdettavissa tarvittaessa toisenlaiseen. Kummallekin kanavalle on oma magneettinsa, ja ne on aseteltu V-muodostelmaan. Hinta pyörii Suomessa noin 250–300 euron tietämillä.

Rasia kiinnitettiin Technicsin SL1200 Mk 6 -soittimeen. Kehuja saa ennen kaikkea äänenlaatu tasapainoisine taajuusvasteineen. Niin bassoa, keskialuetta kuin diskanttejakin kuvataan vahvoiksi, musikaalisiksi ja puhtaiksi. Myös seurantakykyä ja työn laatua kehutaan. Sitä ehdotetaan seuraavaksi askeleeksi esimerkiksi noin satasen Shure M97xE -rasian jälkeen, johon verrattuna ääni on tasapainoisempi.

Arviossa Audio-Technica VM540ML:n äänen kerrotaan sopivan moneen musiikkiin. Diskantit toistuvat tarkasti mutta pehmeästi. Erityisen nautittaviksi luonnehditaan massiivisia jousia, mutta myös torvia ja vaskipuhaltimia. Lauluäänissä on kerroksellisuutta, pehmeyttä ja yksityiskohtia. Bassopuolelta niin rummut kuin akustiset ja sähköiset bassotkin toistuvat tarkasti.

Voit lukea koko arvion Home Theater High Fidelityn sivulta.

www.soundtools.fi