Ohjelmisto ammattimaiseen videoeditointiin on kallista, mutta alaan voi tutustua myös edullisemmin – jopa ilmaiseksi. Techradar listasi parhaat ilmaiset videoeditorisoftat ja niiden ominaisuudet.

  1. Lightworks
  2. VideoPad Video Editor
  3. Shotcut
  4. VSDC Free Video Editor
  5. Avidemux

Lightworks ei ole pelkkä harrastelijatuote, ja sen pro-versiolla on leikattu muiden muassa Oscar-voittajat Kuninkaan puhe ja Matkalla Perditioniin. Techradarin mukaan Lightworks on yksinkertaisesti paras ilmainen videoeditori.

Videopad on yksinkertainen käyttää jopa täyden aloittelijan käsissä. Siinä ei ole kaikkia Lightworksin ominaisuuksia, mutta kyseessä on kuitenkin nerokas softa videokäyttöön.

Shotcut on ominaisuuksiltaan hieman haastavammin lähestyttävä, mutta taipuvainen ja palkitseva pieni ohjelma yksinkertaiseen videoeditointiin.

VSDC:n pointti on valtavassa efektivalikoimassa, jolla pätkäsi leikkaukseen saa liitettyä tarvittavaa graafista ilotulitusta.

Avidemux ei ole väline seuraavan Tähtien sodan graafiseen loistoon, mutta voittaa kuitenkin tietokoneesi mukana tulevat ilmaisohjelmat. Myös Avidemuxen avulla saa tehtyä kaikki oleelliset efektit ja leikkaukset.

Lue koko artikkeli Techradarin sivuilta.