Instagramin filttereillä syntyy useimmiten tarpeeksi hyvää jälkeä, mutta etenkin ahkerammassa käytössä ne tuntuvat rajallisilta. Cnet teki listan 10 parhaasta vaihtoehtoisista kuvaeditorista Android- ja iOS-puhelimille.

Karsimme listan vielä puoleen poimimalla mukaan vain ohjelmat, jotka toimivat molemmissa ja tipauttamalla pois pari ohjelmaa, joiden tehtävänä on käytännössä tekstin liittäminen kuvaan.

1. VSCO Cam (ilmainen, sis. ostoksia)
VSCO Cam sisältää kattavat perussäädöt kuten kirkkauden, kontrastin, selkeyden, terävyyden, värikylläisyyden, valot, varjot, värilämpötilan ja ihon sävysäädöt. Lisäksi siinä on mahdollista värittää valokuvia sekä lisätä rakeisuutta ja vinjetöintiä. VSCO Cam on myös itsessään Instagramin tapainen sosiaalinen media.

2. Snapseed (ilmainen)
Googlen Snapseed-kuvaeditori sisältää runsaasti ominaisuuksia, kuten valotuksen korjauksen sekä värikylläisyyden ja värilämpötilan säädöt. Sillä voi myös poistaa punotusta ja poistaa epätoivottuja asioita valokuvista. Snapseed sisältää filttereitä, joiden attribuutteja pystyy Instagramista poiketen itse säätämään.

3. Pixlr (ilmainen, sis. mainoksia ja ostoksia)
Pixlrin työkaluihin kuuluvat punasilmäisyyden poisto, valotuksen korjaus, värilämpötila, kontrasti, kirkkaus ja värikylläisyys. Sovelluksessa pystyy rakentamaan omia filttereitä sekä hienosäätämään kirkkautta ja pikselöitymistä valitsemastaan kohdasta valokuvassa.

4. Photo Editor by Aviary (ilmainen, sis. ostoksia)
Aviaryn Photo Editor -ohjelmassa voi säätää kirkkautta, valotusta, varjoja, valoa sekä värin lämpötilaa, kylläisyyttä ja eloisuutta. Lisäksi siinä on filttereitä, efektejä ja peittoja. Jos ei halua hienosäätää kuvan kaikkia attribuutteja erikseen, voi käyttää myös esivalintoja erilaisille kuvauskohteille.

5. Adobe Photoshop Express (ilmainen, lisäominaisuuksia Creative Cloud -lisenssillä)
Ammattilaisille ja harrastajillekin tuttu Photoshop on saatavilla myös mobiililaitteisiin kevytversiona. Työkalut sisältävät muun muassa säädöt valotukselle, kontrastille, valoille, varjoille, värilämpötilalle, värisävylle ja värin eloisuudelle. Lisäksi se sisältää punasilmäisyyden poiston ja ihon punotuksen korjauksen, erilaisia filttereitä, kehyksiä ja rajaustoiminnon. Erotuksena muista Photoshop Expressissä on myös vakavasti kuvaavalle kuvan terävöityksen, kohinan ja sumun poiston sekä selkeyden säädöt.

Lue pidempi Cnetin juttu täältä.