Vastamelukuulokkeilla voi lisätä hiljaisuutta elämään, oli sitten kampitettavana työmatkan meteli, avokonttorin hälinä tai lasten elämöinti. Hiljaisuuden päälle taas on mukava lisätä musiikkia, kenties hieman tavallista maltillisemmalla voimakkuudella. Otimme parivertailuun Bosen uusimmat Noise Cancelling 700 -kuulokkeet ja tuoreet Sennheiserin Momentum Wireless 3 -kuulokkeet.

Teksti: Joni Nikkola Kuvat: Valmistaja & Joni Nikkola

Vastamelukuulokkeet ovat olleet kovassa suosiossa viime vuosina. Sen rohkaisemana yhä useammat valmistajat ovat julkistaneet omat mallinsa. Tällä kertaa parivertailussamme ovat kuitenkin kahdet alan konkarit, sillä sekä Bosella että Sennheiserilla on kokemusta jo useasta vastamelukuulokemallista.

Bosen QuietComfort 35 -kuulokkeet ovat olleet vastameluominaisuuksiltaan yhdet markkinoiden suosituimmista ja palkituimmista. Niistä testissämme ovat olleet sekä ensimmäisen että toisen sukupolven malli. Molemmat osoittautuivat lajissaan erittäin päteviksi, joten odotukset ovat syystäkin korkealla uusien Noise Cancelling Headphones 700 -kuulokkeiden kohdalla.

Haastajaksi otimme Sennheiserin tismalleen saman hintaisen Momentum Wirelessin, joka on nyt ehtinyt kolmanteen sukupolveensa. Edeltävät mallit eivät ole osuneet testattavaksemme, joten uunituore Momentum Wireless 3 on erityisesti vastamelutoimintonsa osalta mielenkiintoinen uusi tuttavuus.

Bose Noise Cancelling Headphones 700
Luonnollinen ja neutraali

Bose tarjoaa hillittyä hifimäistä ja selkeää toistoa, joka sopii mainiosti niille, jotka haluavat helppoutta, niin käytettävyydessä kuin äänessä. Ääni on kaksikosta lähempänä hifihenkistä neutraaliutta, ja se toimii erityisen hyvin rauhalliselle musiikille, mutta on toki kaikkiruokainen. Kaikkiaan tasapainoinen ääni

Kuulokkeiden käyttö on helppoa, varsinkin kun ne eivät välttämättä kaipaa mitään sovelluksia toimiakseen. Vastamelutoiminto on niin tehokas, että lisätehoja tarvitsee todella harvoin. Vastamelutoiminnon voimakkuuden säätövaraa on paljon ja karkeampi säätö onnistuu helposti myös suoraan kuulokkeista. Parasta Bosen vastamelutoiminnossa on sen luonnollisuus.

HYVÄÄ & HUONOA

Hillitty design
Äänenlaatu
Helppous
Tehokas ja luonteva vastamelutoiminto
Sovellus varauksin


Suositushinta: 419,95 euroa
Lisätietoja: bose.fi

Bluetooth-versio ja koodekit: 5.0, AAC, SBC
Akunkesto: 20 h
Paino: 254 g
Varusteet: Kotelo, USB-johto, audiokaapeli

 

Sennheiser Momentum 3 Wireless
Rokkaavammat retroluurit

Sennheiserin puolesta puhuu ripauksen rytmikkäämpi ja innostavampi äänentoisto, etenkin jos musiikkimaku vivahtaa enemmän popin ja rokin kuin klassisen suuntaan. Voisikin sanoa, että kuulokkeet sopivat parhaiten niille, jotka hankkivat adrenaliiniannoksensa mieluummin rock’n’rollista kuin täpötäydessä bussissa metelöivistä kanssamatkustajista. Sovelluksessa on myös taajuuskorjain soundin muokkaamiseen.

Vastamelutoiminto jää ripauksen jälkeen Bosen vastaavasta, lähinnä korkeammissa äänissä. Toiminnon säätö tapahtuu kätevästi kytkimestä kääntämällä. Muotoilun puolesta Sennheiser soveltuu retrohenkisempää designia arvostavalle.

HYVÄÄ & HUONOA

Menevä äänentoisto (varauksin)
Tehokas vastamelutoiminto
Sovellus
Akunkesto
Vaatii säätöä


Suositushinta: 399 euroa
Lisätietoja: en-fi.sennheiser.com

Bluetooth-versio ja koodekit: 5.0, aptX, aptX LL, AAC, SBC
Akunkesto: 17 h
Paino: 305 g
Varusteet: Kotelo, USB-johto, USB-adapteri, audiokaapeli

Vertailu on luettavissa kokonaisuudessaan AVPlus-lehdestä 9/2019 (nro.192)