Jos langaton verkkoyhteys pätkii merkillisesti, niin syynä saattaa Myce-sivuston mukaan olla Chromecast tai muut Google Cast -yhteensopivat laitteet.

Wlan-yhteyksien mystistä pätkimistaipumusta on ilmennyt viime syksystä alkaen. Yhdeksi syypääksi on todettu Google Cast -laitteet, jotka ovat samassa verkossa sellaisen Android-laitteen kanssa, jossa on käytössä tuore käyttöjärjestelmäversio.

Google Cast -yhteensopivan sovelluksen herätessä valmiustilasta ne lähettävät paketin tarkistaakseen, onko verkossa Google Cast -laitteita. Tämän pitäisi normaalisti tapahtua noin kerran 20 sekunnissa. Tuntematon virhe on saanut uusissa Android-versioissa lähettämään paketteja huomattavasti tarkoitettua enemmän, jopa sata tuhatta kerrallaan. Reititin katkaisee ylikuormituksen takia tuolloin todennäköisesti verkkoyhteyden tai yhteyden laitteisiin.

Ongelmia on ollut ainakin reitittimien kanssa, jotka on valmistanut Asus, Linksys, Netgear, TP-Link tai Synology. Osa reititinvalmistajista, kuten TP-Link ja Linksys, ovat ehtineet jo tehdä korjauksia laiteohjelmistoihinsa. Myös Google on ilmoittanut julkaisevansa lähiaikoina korjauksen. Jos sellaista ei ole omiin laitteisiin vielä saatavilla, niin esimerkiksi reitittimen uudelleenkäynnistäminen saattaa auttaa väliaikaisesti. Toinen ratkaisu on katkaista toistaiseksi Chromecast-laitteiden yhteys lähiverkkoon.

Asiasta kirjoitti Myce.