PCMag on testannut Sonyn MDR-Z7-kuulokkeet. Ne ovat valmistajan mallistossa kalliimmasta päästä, sillä ohjehinta on 700 euroa.

MDR-Z7-kuulokkeet ovat korvan ympäröivää mallia. Runsaat pehmusteet on päällystetty nahalla ja PCMagin arvion mukaan niissä on runsaasti tilaa. Myöskään sangan pehmuste ei paina, ja kuulokkeet ovat kevyet. Sangan säätö on porrastettu. Elementeillä on kokoa 2,76 tuumaa ja niissä on neodyymimagneetti.

Kuulokekupeissa on pieni grilli, joka tekee niistä osaksi avoimet. PCMagin mukaan toistossa on sen vuoksi syvyyttä ja tilavuuden tuntua avoimien kuulokkeiden tapaan. Taajuusvasteen ilmoitetaan yltävän neljästä hertsistä peräti 100 kilohertsiin

Mukana tulevassa kahden metrin johdossa on kullattu 3,5 millimetrin liitäntä. Pakkauksessa toimitetaan lisäksi 6,3 mm plugiadapteri. Maajohto on molemmille kanaville erillinen. Lisäksi mukana tulee kolmen metrin jatkojohto. Kaukosäätimellä varustettua mobiilijohtoa ei tule mukana, ei liioin kantopussia tai laukkua. Niiden puute onkin PCMagin mukaan kuulokkeiden ainoa varsinainen miinuspuoli.

Bassossa ei ole nykymuodin mukaista korostusta, mutta ulottuvuutta ja voimaa siinä silti riittää. PCMagin mukaan lopputulos on ihanteellinen yhdistelmä selkeyttä ja täyteläisyyttä. Alakeskialueella on baritonilauluun sopivaa rikkautta, ja diskantti tekee toistosta arvion mukaan kirkkaan. Yläkeskialueessa ei kuitenkaan ole yliampuvaa puraisua esimerkiksi kitaran aksenteissa, eikä s-äänteet sihahtele. Koko taajuusalue on raikas, yksityiskohtainen ja täyteläinen. Ylipäätään toisto on hyvin yksityiskohtaista.

Kaiken kaikkiaan MDR-Z7-kuulokkeet ovat PCMagin mukaan sitä, mitä voi odottaa tämän hintaluokan kuulokkeilta.

Koko PCMagin arvion voi lukea täältä.

www.sony.fi