Philips on esitellyt Espanjassa IFA Global Press Conference -tapahtumassa tulevia terveyslaitteitaan. Niiden joukossa on muun muassa kuorsaamista ehkäisevä vyö, joka asetetaan rinnan ympärille. SleepSmart Snoring Relief Band oli ennakkoon esillä myös tammikuussa Las Vegasissa pidetyillä CES 2019 -kuluttajaelektroniikkamessuilla.

Se havainnoi pienten anturien avulla käyttäjänsä nukkuma-asentoa ja ilmoittaa hellävaraisilla värähtelyillä, jos käyttäjä tulee kääntyneeksi selälleen. Selällään nukkuminen on yksi tavallisimmista syitä kuorsaamiseen. Värähtelyn luvataan olevan niin kevyttä, ettei se herätä mutta saa kuitenkin vaihtamaan asentoa.

Vyö myös hyödyntää koneoppimista, jonka ansiosta se varioi värähtelyjen intensiteettiä ja värähtelykuviota niin, ettei käyttäjä totu niihin. Laitteessa on pieni näyttö, joka kertoo muun muassa akun lataustilan. Lataaminen tapahtuu usb-c-liitännän avulla.

Hintatiedot ja tarkemmat tekniset tiedot ovat vielä auki, mutta alkusyksyn IFA 2019 -tapahtumassa saataneen lisäinformaatiota.

www.philips.com