Saksalaiselta Phonarilta on ilmestynyt uusi Match Air -mallisto. Sarjaan kuuluu jalustamallinen M4 sekä lattiamalliset P4, P6, P9 ja P10. Niissä kaikissa on ScanSpeakin vaiheplugilla varustettu 26 millimetrin diskatti. Tulossa on myöhemmin myös Match-aktiivisubbarit, joiden koot ovat 12–15 tuumaa.

Valmistaja lupaa sarjan avaavan uusia mahdollisuuksia niin äänenlaadun kuin helppokäyttöisyydenkin puolesta. Laadun ja tarkkuuden luvataan ylittävän reippaasti passiivisen kaiutinteknologian.

Aktiivikaiuttimissa integroitu 60-bittinen PowerDac dsp/vahvistinyksikkö, joka sisältää useita liitäntävaihtoehtoja ja nettisuoratoistomahdollisuudet. Langaton siirto onnistuu aptx-koodekilla varustetulla bluetooth-yhteydellä. Vastaanotin kykenee 24 bitin syvyyteen ja 96 kilohertsin näytteenottotaajuuteen. Mukana on monihuonetoiminto. Jokaisessa kaiuttimessa on oma vahvistinyksikkönsä.

Erikseen ostettavassa hubissa on digiliitäntöinä kolme optista tuloa, koaksiaalitulo, hdmi (arc), usb sekä analogiselta puolelta rca-pari ja aux-sisääntulo. Langattomista onnistuu bluetooth aptx, dlna, Airplay, Chromecast ja Spotify Connect. Sovelluksen kautta on käytettävissä muun muassa Tidal ja Spotify. Mukana tulee kaukosäädin.

Uutuudet ovat WiSA-sertifioituja eli ne siirtävät ääntä langattomasti 24 bitin ja 96 kilohertsin laadulla, murto-osalla bluetoothin latenssista. Yhteensopivia laitteita löytyy muun muassa Primarelta, Bang & Olufsenilta ja Klipschiltä. Lista niistä löytyy täältä.

Malliston P9- ja P10-kaiuttimet ovat kokonaan uudet. Molemmissa niistä on kaksi 130 millimetrin kokoista basso/keskiäänielementtiä. Eroa on koossa bassoelementeissä, jotka ovat P9:ssä 180 millimetriä ja P10:ssä 210 millimetriä. Niitä on kaksi ja toinen on sijoitettu ylös. Ratkaisulla on tavoiteltu selkeyttä selloon, kontrabassoon ja flyygeliin. Tehoksi molemmille ilmoitetaan 320 wattia. Kaiuttimien alla on uudet alumiiniset jalat säädöillä.

P9 -kaiutinmalli on tulossa kauppoihin tammikuussa 2019. Siitä on myös passiiviversio, joka maksoi 4 895 euroa parilta.

Match Air -malliston hinnat ovat seuraavat:
M4 maksaa hubin kanssa 2 995 euroa ja ilman hubia 2 595 euroa.
P4 maksaa hubin kanssa 4 195 euroa ja ilman hubia 3 795 euroa.
P6 maksaa hubin kanssa 4 695 euroa ja ilman hubia 4 295 euroa.
P9 maksaa hubin kanssa 6 995 euroa ja ilman hubia 6 595 euroa.
P10 maksaa hubin kanssa 9 395 euroa ja ilman hubia 8 895 euroa.

www.phonar.de

www.hifiplus.fi