Alati ohuemmat älytelevisiot eivät kaikissa tapauksissa tarjoa järin kaksista äänentoistoa. Vaihtoehtoja toiston tanakoittamiseksi toki löytyy, mutta nekin vievät usein paitsi tilaa myös rahaa. Mitä jos ongelmaan olisi edullinen ja kompakti ratkaisu, joka on optimoitu juuri televisiota varten?


Tämän päivän trendi on, että televisioiden tuumakoot vain turpoavat samanaikaisesti kun niiden hinta laskee. Isomman kuvan varjopuolena on usein paitsi se, että televisioiden äänentoistopuolen suhteen tehdään useampiakin kompromisseja, mutta myös se, että isompi televisio valtaa myös suuremman alan olohuoneesta.

Kaikissa tapauksissa esimerkiksi soundbarin asennus ei käy luontevasti television eteen tai alle, ja perinteisemmät av-viritinvahvistimet puolestaan voivat olla liian isoja ja monimutkaisia. Näin olisikin parasta, jos saatavilla olisi pieni ja huomaamaton ratkaisu, jolle televisioäänen toiston voisi ulkoistaa.

Russound TVA2.1 on tässä yhteydessä erinomainen vaihtoehto. Kyseessä on pieni, vain 15,2 senttimetriä korkea, 25 senttimetriä leveä ja 3,5 senttimetriä syvä vahvistin, jonka massa on vain 900 grammaa. Kompaktista ja funktionaalisesta ulkomuodostaan huolimatta se tarjoaa osapuilleen kaikki ne ominaisuudet, joilla televisioäänen kampeaa suoraan toiseen potenssiin. Eikä hintakaan ole paha, vain 249 euroa.

TVA2.1 tarjoaa kaksi kaiutinliitäntää 30 watin kanavakohtaisella teholla (kahdeksaan ohmiin), eli siihen voi kytkeä lähes mitkä tahansa peruskaiuttimet. Lisäksi siinä on rca-muotoinen lähtö aktiivisubwooferille 120 hertsiin asetetulla alipäästösuodatuksella. Tuloliitäntöjä taas on tarjolla analogisena rca-stereoparin muodossa sekä koaksiaalisena ja optisena digitaalisena.

TVA2.1:n fiksuihin ominaisuuksiin lukeutuu muun muassa se, että sitä voi ohjata suoraan television omalla kaukosäätimellä. Itse vahvistimen voi siten sijoittaa piiloon vaikka seinään, televisiotason taakse tai lattialle, kunhan jättää irrallisen mukana tulevan infrapunavastaanottimen näkyville.

Lisää siis vain kaiuttimet (ja halutessasi subwoofer), ja homma on paketissa!


INFO

Russound TVA2.1
Hinta: 249 €
Toimintaperiaate: 2.1-kanavainen integroitu vahvistin
Teho: 30 W (8 Ohm)
Lähdöt: Kaiutinlähdöt, sub out (rca)
Tulot: Analoginen rca, digitaalinen koaksiaalinen & optinen
Muuta: Oppiva infrapuna, mukana ulkoinen vastaanotin
Mitat (l x k x s): 25 x 15,2 x 3,5 cm
Paino: 0,9 kg

Russound-tuotteet Suomessa myy: AH Hifisystems Oy
Valmistajan verkkosivu: Russound