Pioneer ja Onkyo ovat ilmoittaneet tuovansa laiteohjelmistopäivityksellä uusia ominaisuuksia muutamiin av-viritinvahvistimiinsa. Ne liittyvät Dolby Atmos -ja IMAX -toimintoihin.

Dolby Atmoksen osalta vahvistimet saavat päivityksen myötä tuen virtuaalisille yläkaiuttimille. Height Virtualizerin ansiosta kattokaiutinmaisesta toistosta voi nauttia myös sellaisissa surround-järjestelmissä, joissa fyysisiä yläkaiuttimia ei ole käytössä.

Samainen päivitys tuo IMAX Enhanced -toiminnon, jonka ansiosta IMAX-masteroiduilla ääniraidoilla pääsee nauttimaan täydestä dynaamisesta alueesta sekä parannetusta 4k hdr -kuvasta soveltuvan television kanssa. Viime syksynä julkaistussa IMAX Enhanced -formaatissa materiaalia ei ole julkaistu vielä paljon, mutta sitä tulee koko ajan lisää.

Päivityksen saavat seuraavat laitteet: Pioneer VSX-LX504, Pioneer VSX-L304, Onkyo TX-RZ840 ja Onkyo TX-RZ740. Sen voi asentaa verkkoon kytkettävissä malleissa suoraaan tai vaihtoehtoisesti valmistajan verkkosivuilta ladattavan päivitystiedoston ja usb-tikun avulla.

www.pioneer-audiovisual.eu/fi

www.eu.onkyo.com