PCMag on testannut Plantronicsin BackBeat Go 810 -vastamelukuulokkeet. Ne edustavat huomattavasti edullisempaa 150 euron hintaluokkaa suosituimpiin Sonyn ja Bosen malleihin verrattuna.

Kuulokkeet ovat korvan ympäröivää mallia ja ne ovat saatavilla mustana, tummansinisenä ja valkoisena. Pehmusteita on käytetty rutkasti ja kuulokkeet ovat kevyet, joten mukavuus on pitkään kuunnellessakin hyvä. Vasemmassa kuulokkeessa on toistopainikkeet ja äänenvoimakkuuden säätönapit, joilla aktivoidaan myös vastamelutoiminto. Bluetooth-paritus hoituu virtapainikkeesta ja lisäksi löytyy painike taajuuskorjaimen esivalinnoille ja mikrofonin mykistykselle. Kaikkiaan käyttö on PCMagin mukaan helppoa.

Mikrofonin kautta äänitetystä puheesta sai arvion mukaan selvää, mutta se kuulosti kaukaiselta ja samealta, kuten usein bluetooth-mikrofoneissa. Akunkestoksi luvataan melko mukavata 22 tuntia.

Mukana tulee myös kuljetuspussi, usb-latausjohto ja audiojohto passiivikuuntelua varten. Jos asentaa BackBeat-sovelluksen, sen avulla voi etsiä kuulokkeensa, asettaa ajastimen vastamelutoiminnolle ja valita taajuuskorjaimen ja vastamelutoiminnon välillä. Vastamelutoiminnossa on kaksi tasoa, joista korkeampi on tehokkaampi. Mukanaan se tuo hieman kohinaa, jota PCMag vertaa nauhan kohinaan matalalla äänenvoimakkuustasolla kuunnellessa. Vastamelutoiminto taltuttaa alataajuuksia vaikuttavalla tavalla tässä hintaluokassa eikä vaikuta suuremmin äänenlaatuun.

Arvion mukaan toisto on laadukasta ja bassoltaan syvää, mikä ei toki ole kaikkien makuun. Bassotoisto on lähellä yliampuvaa, mutta se on kuitenkin särötöntä kovemmillakin äänenpaineilla. Diskanttitoisto yltää melko tasapainoiseksi, mutta ylempiä keskitaajuuksia voisi olla hieman lisää. Taajuuskorjaimessa ei valitettavasti ole mahdollisuutta säätää ääntä itse, vaan joutuu tyytymään esivalintoihin.

Vastamelutoiminto ajaa asiansa yllättävän hyvin. Myös mukavuutta ja käytettävyyttä kehutaan. Miinuspuolelle jää rajalliset taajuuskorjaimen esivalinnat ja vastamelutoiminnon mukanaan tuoma sihinä. Hinta-laatusuhteeltaan BackBeat Go 810 onkin yksi parhaista.

PCMagin arvio löytyy täältä.