PLEX-mediasoitin on laajentanut toistolähdevalikoimaansa ensimmäistä kertaa myös muihin kuin laitteelle ladattuihin musiikki- ja videotiedostoihin. Sen kautta pystyy nykyisin myös suoratoistamaan musiikkia Tidal-suoratoistopalvelusta.

PLEX on suosittu sovellus omien tiedostojen kokoamiseksi yhteen paikkaan ja toistamiseksi eri laitteilla. Aiemmin on kuitenkin täytynyt avata erillinen sovellus, jos onkin halunnut päästä käsiksi esimerkiksi Tidalin 60 miljoonaan kappaleeseen.

Ominaisuus on saatavilla kaikille PLEX-käyttäjille, jotka ovat Tidalin tilaajia – myös ilmaisversion käyttäjille. Halutessaan voi tilata samalla PLEX PASSin ja Tidalin, jolloin saa lisäominaisuuksia kuten lyriikat, äänenvoimakkuuden automaattisen loudness-säädön raitojen välillä ja älykkään ristihäivytyksen.

Kokeilimme pikaisesti uutta ominaisuutta. Tidal lisätään PLEX-kirjastoon kirjautumalla suoratoistopalvelun tunnuksilla sisään. Sen jälkeen Tidalin sisältö näkyy haussa ja palvelun kautta pääsee myös näkemään musiikkisuositukset. Ekstraominaisuuksina Tidalista löytyvät PLEXin omat suositukset.

Pikakokeilussamme selvisi valitettavasti muutamia puutteita. Tidal-toisto Chromecastin kautta ei ole tällä hetkellä tuettu, mikä on harmi laitteen suosion vuoksi. Samoin Xbox Onen PLEX-sovelluksessa ei ole toistaiseksi saatavilla Tidal-sisältöä. PLEX-palvelu on kuitenkin menossa lupaavaan suuntaan, joten toivottavasti puutteet korjataan mahdollisimman pian. Tuntuma muistuttaa hieman Roonia, tosin ilman sen tarjoamaa kattavaa metadataa.

Tidalia tukevien PLEX-sovellusten lista löytyy täältä.

www.plex.tv