Presonus on esitellyt uuden Eris E5 BT -aktiivimonitorin sarjansa huipulle. Se on varustettu fyysisten liitäntöjen lisäksi myös langattomalla Bluetooth-yhteydellä.

Eris E5 BT -kaiuttimet ovat lähikenttämonitorit ja ne myydään pareittain. D-luokan vahvistin sijaitsee vain toisessa kaiuttimessa. Se tarjoaa 50 watin tehon kanavaa kohti. Kaiuttimissa on 5,25 tuuman bassoelementti sekä tuuman kokoinen kupolidiskantti. Jakosuodin on passiivinen, ja jakotaajuuksi ilmoitetaan 6,7 kilohertsiä. PreSonus kertoo taajuusalueen yltävän 53 hertsistä 22 kilohertsiin, ja maksimiäänenpaineeksi 112 desibeliä.

Etupaneelissa äänenvoimakkuuden säädin, 3,5 millimetrin aux-sisääntulo ja kuulokeliitäntä, joka mykistää kaiuttimet. Takana fyysisinä liitäntöinä on balansoimaton rca ja balansoitu trs-linjasisääntulo. Halutessaan alataajuuksien toistoa voi tanakoittaa esimerkiksi Eris Sub8 -aktiivisubbarilla, sillä tarjolla on myös 6,3 mm subbarilähtö. Takapaneelissa on myös lisäksi säädöt hyllykorjaimille. Bassopuolella säätimen nimellinen rajataajuus on 100 hertsiä, diskanttipuolella 2 kilohertsiä. Säätövaraa on 6 desibeliä molempiin suuntiin.

www.presonus.com

www.nordicaudio.eu