Perinteinen analogiäänentoisto ja viimeisimmät trendit lyövät harvinaisella tavalla kättä uudessa 3d-printattavassa levysoittimessa, joka kerää joukkorahoitusta Kickstarterissa. Asialla on noin 70 vuotta alalla toiminut Lenco, jonka apurina on ollut 3d-printtaukseen erikoistunut RepRapUniverse. Haaveet 50 000 dollarin keräämiseksi saattavat hyvinkin toteutua, sillä siitä on kasassa tätä kirjoittaessa noin 20 tuhatta ja aikaa on vielä 37 päivää.

Koko Lenco-MD -levaria ei suinkaan tulosteta kerralla vaan se kootaan pienistä moduuleista. Pienemmällä 99 dollarin summalla saa elektroniikan, raudan, lisenssin osien printtaamiseen, usb-tikun ja kokoamisohjeen. Moduuleilla soitinta pystyy räätälöimään omaan makuun sopivaksi. Halutessaan laitteen saa myös valmiiksi printattuna ja koottuna 199 eurolla.

Äänivarren päässä on Audio-Technican AT3600 -rasia. Värivaihtoehtoja on alkuvaiheessa seitsemän, mutta lisää on tulossa. Soitin on hihnavetoinnen ja siinä on sisäänrakennettu phono-etuaste, rca-lähtö ja kuulokeliitäntä. Saataville tulee esimerkiksi kaiutinmoduuli, aurinkokennolla ladattava akku ja bluetooth. Aikeissa on myös perustaa nettiyhteisö, jossa voi jakaa levysoitindesigneja ja ideoita moduuleiksi.

www.lenco.eu