Yli 20 vuoden valmistushistorian jälkeen Pro-Ject Debut levysoitin on ollut yksi kaikkien aikojen parhaiten myyty HiFi-tuote. Levysoitinmallia eri versioineen on myyty musiikin ystäville jo lähes miljoonaa kappaletta. On melkoinen haaste suunnittelijoille uudistaa Debut niin, että se tarjoaa sekä teknistä kehitystä, että tämän päivän kuluttajan odottamaa trendikkyyttä. Debut Carbon EVOn suunnittelu keskittyy niihin osa-alueisiin, jotka muodostavat levysoittimen äänenlaadun. Teknisesti oikeaoppinen suunnittelu sekä ammattitaitoinen käsityö EU: ssa. Tämä levysoitin on rakennettu kestämään eliniän.

Uusi Debut Carbon EVO noudattaa samoja suunnittelukriteerejä kuin edeltäjänsäkin, mutta siinä on parannettu soittimen laatua entisestään kaikissa tärkeissä kohdissa. Debut Carbon EVO:n uudelleen suunniteltu moottorin jousitus vähentää moottorin aiheuttamaa värinää entistä paremmin eristäen moottorin rungosta ja äänivarresta mahdollisimman hyvin.

Debut Carbon Evo levysoittimessa on kolme säädettävää ja hyvin vaimennettua alumiinitassua vaimentamaan pöytätasosta levysoittimeen kohdistuvia värähtelyjä. Nyt soittimen säätäminen absoluuttisen vaakasuoraan on helppoa. Soittimeen on lisätty TPE (termoplastinen elastomeeri) renkaan ulkokehälle levylautasen sisäpuolelle. Vaimennus tappaa lautasen värähtelyn muuttamalla sen lämmöksi. Aikaisempi metallilautanen oli jo raskaampi kuin missään kilpailevassa soittimessa, mutta metallilautasilla on luontainen ongelma, resonanssi. TPE-tekniikka auttaa nyt vaimentamaan resonanssin täysin kasvattaen myös massan 1.7 kiloon. Koska TPE on asennettu lautasen ulkoreunan sisäpuolelle, liikkuva energia luo myös vauhtipyörä-efektin, joka vielä omalta osaltaan vakauttaa lautasen pyörimistä.

Pyörintänopeuden vaihdon kytkin on tyylikkäästi soittimen rungon alla. Sen lisäksi, että nopeutta (valittavina 33/45/78 pyörintänopeudet) voidaan vaivattomasti vaihtaa painikkeen painalluksella, sitä ohjataan elektronisesti erittäin tarkasti. Kehittynyt moottorin ohjaus tuottaa tarkan ja vakaan tasaisen pyörintänopeuden.

Puhtaan ulkonäön ansiosta näkyviltä ei löydy mitään nappia, kytkintä tai printtiä soittimen rungosta. Koska tavoitteena on ollut puhdaslinjainen tyylikkyys, nopeudenvalitsin on siirretty rungon alapintaan. Käyttömukavuus on säilynyt entisellään, mutta soittimen visuaalinen ilme on selkeämpi. Debut Carbon EVO on ajaton, mutta ei kaavoihin kangistunut. Perinteisten kiiltävien mustan, valkoisen ja punaisen vaihtoehdon lisäksi tarjolla on aitoa pähkinäviilua. Täysin uusi, raikas ja trendikäs vaihtoehto on kauniisti toteutettu satiiniviimeistely 5 eri sävyssä.

Uudessa Debut Carbon EVO -mallissa on 8,6 tuuman pituinen, hiilikuituinen äänivarsi joka on uskomaton yhdistelmä jäykkyyttä ja keveyttä. Kiinteä, äänivarteen integroitu äänirasiakelkka ei lisää värittymiä ääneen kuten liimatut tai irrotettavat rasiakelkat tekevät. Ortofon 2M Red Moving-Magnet (MM) äänirasia on hyvä yleisäänirasia, joka tuottaa avoimen, lämpimän ja dynaamisen äänen.

Liitännät on toteutettu kullatuin liittimin ja voit vaihtaa RCA-liitäntäkaapelin niin halutessasi. Kullatut liittimet tarjoavat aina parhaan kontaktin. Soittimen mukana tulee Pro-Ject Connect it E -levysoitinkaapeli, joka on puolibalansoitu ja matalakapasitanssinen sekä erinomaisesti suojattu.

Tekniset tiedot:

Nopeudet: 33 ja 45 rpm (sähköisenä) sekä 78 rpm optiona (toimitus ei sisällä neulaa)
Nopeusvaihtelu: 33: ±0.50% 45: ±0.60%
Huojunta: 33: ±0.17% 45: ±0.15%
Häiriöetäisyys: 68 dB
Tehollinen äänivarren massa: 6 grammaa
Tehollinen äänivarren pituus: 8.6 ” ( 218.5 mm)
Overhang: 18,5 mm
Virran kulutus: 4 W max
Ulkoinen virtalähde: 15V / 800 mA DC
Toimintaperiaate: Hihnaveto, käsikäyttöinen
Levylautanen: 300 mm teräslautanen TPE vaimennuksella
Levylautasen laakerointi: Safiiri
Levylautasen paino: 1.7 kg
Äänivarsi Hiilikuitua
Toimituksessa mukana Huopamatto, pölykansi, Pro-Ject Connect It E signaalikaapeli

Mitat (L x K x S): pölykansi kiinni 415 x 118 x 320 mm, pölykansi avoinna 415 x 365 x 405 mm
Paino: 5,6 kg
Esiasennettu äänirasia: Ortofon 2M Red, toimintaperiaate MM
Vaihtoneula äänirasialle: Ortofon Stylus 2M Red

Suositushinta: 529 euroa
Lisätietoa:ah-hifisystems.fi/fi/product/pro-ject-debut-carbon-evo-levysoitin/DCEVO