Pro-Ject on julkistanut kaksi äänirasiaa – Pick-IT S2 ja Pick-IT DS2. Molemmat ovat Pro-Jectin suunnittelemia, mutta ne valmistetaan Ortofonin tehtailla Tanskassa. Toisaalta S2:ssa on paljon tuttua.

Pick-IT DS2 on mc-tyyppinen äänirasia, joka on suunniteltu korkeatasoisten levysoittimien kaveriksi. Sen luvataan olevan helppo asentaa ja ääneltään vangitseva. Neula on nude ja profiililtaan pyöreä.

Kuori on polyamidia. Materiaali on valittu sen mekaanisten ominaisuuksien vuoksi. Se on valmistettu lasersintrauksella, eli laserilla on sulatettu kuori haluttuun muotoon. Lopputuloksena luvataan olevan lähes resonanssiton kuori, joka on kuitenkin kevyt. Suositushinta on 629 euroa. Mukana tulee puulaatikko, vararuuvit ja kuusiokoloavain.

Pick-IT S2 puolestaan on valmistettu Ortofonin Concorde-klassikkorasian kuoriin. DJ-rasiana parhaiten tunnettu mutta alkujaan hifirasiaksi tarkoitettu malli ei tarvitse erillistä rasiakelkkaa. Niinpä se tarvitsee vain asentaa paikoilleen ja säätää neulapainon kohdilleen. Pick-IT S2:n neulaprofiili on pyöreä. Rasia on mm-tyyppinen ja se tarjoaa korkean 6 millivoltin antojännitteen. Suositushinta on 169 euroa.

www.project-audio.com

www.ah-hifisystems.fi