Pro-Ject on täydentänyt True Balanced Connection -sarjaansa uudella X2 B -levysoittimella. Kuten asiaan kuuluu, se on varustettu balansoimattomien rca-liittimien lisäksi balansoiduilla viisipinnisillä mini-xlr-lähdöillä. Soittimen kaveriksi voi hankkia samalta valmistajalta esimerkiksi S3 B ja DS3 B -phono-etuvahvistimen. Ennestään balansoiduista levysoittimista on ollut tarjolla X8.

Muutenkaan ei mennä sieltä missä aita on matalin, sillä soittimessa on MC-mallinen äänirasia tavallisemman MM-mallin sijaan. Esiasennettuna on Ortofonin Quintet Red. Äänivarsi puolestaan on yhdeksän tuuman mittainen ja valmistettu hiili-alumiini-voileipärakenteesta. Sen päässä on termoelastilla vaimennettu vastapaino.

Tarjolla on myös atsimuutin ja vertikaalisen seurantakulman säätö. Moottori on varustettu nopeusvalitsimella 33, 45 ja 78 kierrokselle. Se on ripustettu termoelastisilla nauhoilla rungosta. Levylautanen on raskas ja valmistettu akryylistä. Sen pyörittäminen hoituu apulautasen välityksellä.

Pro-Ject kertoo parantaneensa soittimensa herkkyyttä ulkoisia häiriöitä vastaan. Balansoidut lähdötkin on valmistajan mukaan valittu siksi, että ne ovat vähemmän herkkiä langattomien verkkojen ja muiden elektronisten laitteiden aiheuttamille häiriöille. Runko on cnc-koneistettua mdf:ää, ja alla on kolme jalkaa värähtelyjä vaimentamassa. Soittimen luvataan tarjoavan syvää ja yksityiskohtaista alataajuustoistoa, raikkaita diskantteja ja vangitsevaa keskialuetta.

Viimeistelyvaihtoehtoina on pähkinäpuu, kiiltomusta sekä mattamusta ja -valkoinen. Saatavuus ja hinta Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

www.project-audio.com

www.ak-hifisystems.fi