Levysoittimista ja kompakteista hifilaitteista parhaiten tunnettu itävaltalaisvalmistaja Pro-Ject on esitellyt kaksi levynpesuria: VC-E2 ja VC-S3. Niiden voimin kirpparilöytönsä voi turvallisemmin mielin laskea pyörimään levylautaselle.

Valmistajan nimeämislogiikan mukaisesti VC-E2 on uudistettu versio VC-E:stä, ja VC-S3 puolestaan on VC-S2:n seuraaja. VC-S3 on vaativammille käyttäjille. VC-E2 taas sopii paremmin niille, joilla on käytössä vähemmän tilaa ja levykokoelma on pienempi.

Molemmissa on parannettu kotelointia. Seinät ovat viiden millimetrin paksuista alumiinikomposiittipaneelia eli melkoisen tanakat. Magneettiklämppien ansiosta puhdistuksen alkuun pääsee aiempaa rivakammin, kun levyä ei enää tarvitse ruuvata paikoilleen. Itseliimautuva varsinauha on myös uudistettu. VC-S3:n parannetulla moottorilla puhdistuksen luvataan olevan nopeaa ja tehokasta, kun taas VC-E2:ssa on parannettu höyryjen ulostuloa.

Pesurien lisäksi Pro-Ject on esitellyt myös uuden Wash-It 2 -pesunesteen. Se on luontoystävällistä, valmiiksi sekoitettua ja alkoholitonta. Sen luvataan puhdistavan levyt putipuhtaiksi, olevan helppokäyttöistä ja pidentävän pesurin imurin käyttöikää. Pesuaine sopii niin vinyyleille kuin savikiekoillekin. Koska sitä ei laimenneta vedellä, vältytään myös liian happaman tai kalkkipitoisen veden tuomat ongelmat.

Tarjolle tulee myöhemmin tänä vuonna 7″ Kit, jonka avulla seiskatuumaiset sinkutkin saa puhtaaksi.

VC-S3:n hinta on 729 euroa ja VC-E2:n 529 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta ja hopeanharmaa. Erikseen pystyy hankkimaan vielä magneettiset puupaneelit sivuihin. Molempien arvioidaan saapuvan Suomeen maaliskuun lopulla.

project-audio.com

ak-hifisystems.fi